Multimasking - rešenje za sve probleme s kožom

Autor:

22.12.2017 11:20

Foto:

Foto:



Jedna maska za lice više nije dovoljna, vreme je da počnete da koristite nekoliko itovremeno, u zavisnosti od potreba vaše kože, a dok se suše i deluju, možete dobro da se zabavite kačeći interesantne portrete na društvene mreže

Ako još uvek niste čule za multimasking, vreme je da se obavestite o njemu. U pitanju je još jedan bjuti trend koji dolazi iz Koreje i za kojim već neko vreme luduju devojke na instagramu. Zašto? Zato što stvarno deluje i jer je fenomenalan za fotkanje. Zahvaljujući njemu svi problemi sa kožom bivaju rešeni.

Koža lica nije na svakom mestu ista. Najčešće je masna na čelu, nosu i bradi, takozvanoj T zoni. Suva je kod vilične kosti, problematična oko nosa, a ima proširene pore na obrazima. Ipak, nije takva kod svake žene, i tu nastaje problem, jer ne postoji univerzalno rešenje za svačije potrebe. Ali, multimasking ga možda pruža. Ukoliko odgovarajuću masku za lice nanesete na čelo i bradu, drugu na predeo obraza, treću na nos i slično, verovatno ćete uspeti da sredite stvari na svim delovima lica. I to je zapravo veoma logično. Ne može jedna maska da odgovara svim zahtevima koje koža ima, već nam treba koktel ili miks nekoliko različitih maski koje ćemo, kad zatreba, naneti istovremeno.

Maske su kozmetički preparati koji se koriste za negu i ulepšavanje kože. Primenjuju se kao jedan od postupaka u okviru drugih kozmetičkih tretmana ili kao tretman sam po sebi. Važno je da deluju umirujuće, da njihovi sastojci odgovaraju datom tipu kože te da ne izazivaju alergijske reakcije i iritacije. Ne bi smele da budu toksične, niti štetne u bilo kom smislu. Bitno je i da se lako nanose i isto tako skidaju, da se brzo suše i čvrsto prianjaju uz kožu. Najbolje je kad su njihovi rezultati vidljivi odmah nakon nanošenja.

Na tržištu ima mnogo maski, ali pre nego što izaberete i počnete da koristite neku od njih neophodno je da do detalja budete upozati sa tipom svoje kože. Jer, postoje maske za revitalizaciju, pa one koje smanjuju bore, čiste pore, pružaju blistavost i sjaj, nadoknađuju kolagen, hrane, hidriraju i omekšavaju kožu, rade lifting. I verovatno najlepša stvar u vezi sa njima je to što ih možete same stavljati kod kuće.

Ne zaboravite da pre nanošenja bilo koje maske temeljno očistite lice. Ako stavljate onu za hidrataciju, pre nje možete uraditi i piling, u suprotnom ne morate, jer maska je dobar čistač sam po sebi. Ona se nanosi uz pomoć špatule ili četkice, i to ravnomerno u sloju od dva do tri milimetra debljine. Koristi se za lice, vrat i dekolte, ne i za kapke i usta. Nikako se ne sme upotrebljavati na oštećenoj koži, ali je zato za problematičnu, ponekad, jedino rešenje.

Maja Gašić

Autor