Nauka i zavođenje: Zašto je leva strana tela "podložnija" emocijama

Autor:

05.12.2016 21:38

Foto:

Foto:



Čini se da je nekada udvaranje bilo mnogo jednostavnije. Svako je imao svoju primarnu ulogu - žene da suptilnim signalima daju do znanja da su zainteresovane, a muškarci da, kad uoče taj signal, "odrade" ostatak posla - priđu, upoznaju se, započnu konverzaciju...

Danas je situacija malo drugačija. Ti neophodni signali kao da su se izgubili u moru drugih stvari koje nam odvraćaju pažnju. I često slušamo žalopojke i sa jedne i druge strane - žene se žale da su pripadnici jačeg pola postali inertni, a muškarci smatraju da su "današnje" žene dovoljne same sebi, te se i ne trude. Očigledno je došlo do nekog nesporazuma...

A ovakvo stanje stvari pogubno deluje na samopouzdanje kod oba pola. Nauka, pak, kaže, da postoje određene stvari koje možete da uradite kad upoznate osobu koja vam se dopadne, a koja će vam provereno pomoći i da je osvojite.

Jedan od njih je fokus na levu stranu, a evo i zašto.

Naime, leva strana našeg tela je povezana sa desnom stranom mozga, a koja je zadužena za osećanja i estetiku, dok se leva bavi logikom i rasuđivanjem.

Eksperti smatraju da ukoliko hodate ili sedite sa leve strane osobe koja vam je zapala za oko, pričate joj u levo uho, više ćete se uticati na desnu, odnosno „zabavniju“ stranu njenog mozga.

Na taj način će je vaš glas i vaša pojava više emotivno stimulisati.

Takođe, studija američkog univerziteta u Hjustonu je pokazala da do nas delotvornije dopiru izrazi osećanja ako ih čujemo na levo uho.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading