Iznenađujuće blagodeti meditacije: Brojnim zvezdama je pomogla da poboljšaju život

Autor:

08.12.2016 11:40

Foto:

Foto:



Osim što smanjuje stres i opušta, mnogi ne znaju da je meditacija i odličan način da očuvate mentalne sposobnosti.

Nauka kaže da se mozak s godinama smanjuje, a jedno američko istraživanje je otkrilo da se kod osoba koje redovno meditiraju usporava gubitak moždane mase u starosti, kao i da je ova tehnika povezana sa boljim pamćenjem, većom sposobnošću rešavanja problema i donošenja odluka.

Osim toga, meditacija pomaže i kod tegoba povezanih sa starenjem – smanjuje visok krvni pritisak, jača srce, otklanja depresiju...

Poznate ličnosti koje redovno praktikuju ovu tehniku su brojne.

Glumica Gvinet Paltrou je poznata po tome da je pobornik zdravog života i ishrane, a meditacija spada u njenu redovnu rutinu. Prema njenim rečima, pomaže joj kod koncetracije i lakšeg nošenja sa svakodnevnim stresom.

Pevačici Tini Tarner je ova tehnika pomogla da ponovo pronađe sebe i konačno izađe iz nasilnog braka sa Ajkom Tarnerom 70- ih godina prošlog veka.

Glumac Orlando Blum, koji praktikuje meditaciju već godinama, izjavio je da mu je ova tehnika pomogla da se izbori sa autodestruktivnim ponašanjem koje je tipično za zvezde u Holivudu. Ona ga je ojačala i pomogla mu da pronađe unutrašnji mir.

Top model Žizel Bundšen, koja je pasionirano posvećena ovoj tehnici već godinama, tvrdi da joj je meditacija najviše pomogla da kontroliše bol prilikom porođaja.

Sting i njegova supruga Trudi Stajler već decenijama praktikuju jogu i meditaciju. Jednom prilikom, pevač je izjavio:

- Joga mi je otkrila meditaciju i njene blagodeti. Pre toga, najpribližnije što sam bio ovom posebnom stanju duha jeste kad sam stvarao muziku.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading