Ko je s Marsa, a ko s Venere: Proverite kakve signale šaljete suprotnom polu

Autor:

31.12.2016 15:32

Foto:

Foto:



Sredili ste život kako ste želeli, zadovoljni ste poslom, imate bogat društveni život, ali u ljubavi nikako da vam procvetaju ruže. Gde grešite? 

Signali za zeleno i crveno svetlo

Zamislite situaciju da se nalazite u društvu osobe koja vam je privukla pažnju i koju biste želeli bolje da upoznate. Postoje dve vrste signala koje možete da joj pošaljete i tako je podstaknete na sledeći korak - da ste zainteresovani ili neizainteresovani. Možda vam se čini da su vaše namere jasne, međutim, iz nesigurnosti, stidljivosti ili zbog straha od odbijanja, često se ponašamo suprotno našim željama i nesvesno šaljemo pogrešne signale.

Brojne studije sprovedene širom sveta su pokazale da čak 93% žena u prvom kontaktu sa muškarcima zauzima odbojan stav, iako zapravo žele da ih bolje upoznaju i možda se upuste u romansu. Dakle, prvo što treba da naučite jeste da kroz govor tela i konverzaciju pošaljete jasnu poruku o svojim namerama. U praksi, ti signali ovako izgledaju...

ZAINTERESOVANOST

- imate osmeh na licu i s pažnjom slušate šta priča;

- tokom razgovora se poigravate pramenom kose;

- pitate ga da li ima devojku;

- inicirate fizički kontakt (dodirivanje ruke ili ramena i situacijama kad vas zasmejava ili vam priča nešto poverljivo);

- dajete mu komplimente;

- na kraju sastanka mu kažete da vam je drago što ste se upoznali i da ste se lepo proveli.

NEZAINTERESOVANOST

- stojite ili sedite s rukama prekrštenim na grudima;

- fizički ste prilično udaljeni od njega, ne dozvoljavate mu da „uđe u vaš prostor“;

- tokom razgovora „bacate oko“ na druge ljude i dešavanja oko vas, drugim rečima ne gledate u njega;

- ne ulažete napor da produžite razgovor, ne postavljate pitanja, puštate da razgovor zamre;

- gledate u pod ili čašu kad vam priča.

Zato je važno da proučite ovih par signala i primenite ih u skladu sa svojim željama. Ne dozvolite da vas zbunjenost, nedostatak samopouzdanja ili stidljivost spreče da pošaljete jasnu poruku! Treba da imate na umu da su muškarci pragmatičari i isključivo reaguju na podsticaj ili na nedostatak istog.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading