Ravan stomak do novogodišnje noći?! Uz ovaj trik, moguće je!

Autor:

14.12.2022 18:29

Foto:

Foto:

Ravan stomak, bez obzira da li ste u dvadesetim, tridesetim ili nekom drugom životnom dobu, uvek je jedna od glavnih želja pripadnica lepšeg pola



Ravan stomak je must have kada je u pitanju blještava novogodišnja noć, u kojoj svaka dama želi da se istakne toaletom, ali i pokaže savršeno oblikovano telo. Uz ovih 6 saveta istopićete naslage sa stomaka, ili bar redukovati sadržaj istih.

1. Naučite da se opustite

U naslagama masnoće u trbušnoj šupljini postoji četiri puta više receptora za kortizol (hormon stresa) u poređenju sa masnoćom koja se nalazi tik ispod kože, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu "Psychosomatic Medicine".

Drugim rečima, ako ste stalno pod stresom, masnoća na stomaku se taloži brže nego na drugim delovima tela. Osim toga, stres utiče na vas i na druge negativne načine, stoga je važno da naučite da se opustite - meditirajte, vežbajte, družite se s ljudima koji vas zasmejavaju.

Pročitajte Dobro zdravlje i savršeno telo su uvek u modi - Lako do ravnog stomaka

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

 

2. Pazite šta jedete

50/30/20 je postotak koji bi u ishrani trebalo da zauzimaju ugljeni hidrati, proteini i masti da bi izgledali najbolje i držali masne naslage na stomaku podalje od sebe, kaže Dajana Lipson Burdž, dijetetičarka iz Kalifornije.

Na primer, ako u telo na dan unesete ukupno 1800 kalorija - 900 bi moralo da se odnosi na zdrave ugljene hidrate (povrće, voće, pasulj, celovite žitarice), 540 na proteine (npr. orasi, nemasno meso) i 360 na masti (maslinovo ulje, sojino ulje, losos, orasi...).

3. Izgradite mišiće

Studija sprovedena na više od 10.000 ljudi, obavljena u časopisu "Obesity", otkrila je da su pojedinci koji su tokom 12 godina svaki dan vežbali po 25 minuta, na kraju imali manje santimetara u struku od onih koji su istu količinu vremena provodili vežbajući aerobne vežbe.

Photo by Hayley Kim Design on Unsplash

 

4. Usredsredite se na vlakna

Vlakna pomažu da se duže osećamo sitima, jer se sporije vare. Osim toga, pospešuju metabolizam, a što metabolizam brže radi, sporije se debljamo - zato pazite da ih redovno unosite u organizam.

5. Spavajte dovoljno

Šest do sedam sati spavanja tokom noći može da pomogne u sprečavanju gomilanja sala na stomaku. Ljudi koji su spavali pet i manje sati ili osam i više sati imali su veće količine trbušne masti, a bili su i pod većim rizikom od pojave dijabetesa tipa 2.

Istraživači pretpostavljaju da ekstremni obrasci spavanja (previše ili premalo) menjaju osećaj za glad i neke hormone te mogu poremetiti dnevnu ravnotežu kalorija - navodeći vas da jedete previše i manje vežbate.

Pročitajte Ima 34 godine, nacionalnu penziju i vanserijske trbušnjake - Uz ove trikove i vaše telo će biti kao Dianino

Photo by David Mao on Unsplash

 

6. Prestanite da jedete ranije

Ne čekajte da tokom obroka počnete da se osećate napunjeni kao 'punjena paprika', već prestanite da jedete kada više ne osećate glad, a i dalje bi rado jeli. Na taj način ćete unositi manje kalorija, bićete siti, a i probava će biti bolja, jer nećete biti pretrpani hranom.

Neka vam ne bude neprijatno da ostavite nešto na tanjiru i ne razmišljajte na način "poješću jer je šteta da se baci" pošto je uvek bolje višak baciti u smeće nego "u sebe".

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading