Jezik cveća: Kako da buketom iskažete emocije i koji cvet danas nikako ne treba poklanjati

Autor: Gloria.rs

14.02.2022 17:34

Foto: Foto: Unsplash

Foto: Foto: Unsplash

Dan zaljubljenih inspiracija je mnogim muškarcima da zađu u cvećareIako je cveće klasičan poklon, malo ko mu se ne bi obradovao. A kako se već vekovima koristi kao znak pažnje, već je razvilo i specifičan jezik, pa tako svaki cvet ima svoje značenje.

Pročitajte i Kako su javne ličnosti proslavile dan zaljubljenih? (foto+video)

Foto: Unsplash

 

Savršenstvo ružinog cveta oduvek je mamilo uzdahe, te se na današnji dan često odlučujemo da baš njom kažemo da ka određenoj osobi gajimo nežna osećanja.

Pored crvene, ima još nekoliko nijansi, a u nastavku otkrijte i koju ružu treba da zaobiđete u širokom luku, osim ako ne želite da s nekim raskinete baš na dan zaljubljenih.

Pročitajte i Za savršen poklon za Dan zaljubljenih - proverite šta kaže zodijak

Foto: Unsplash

 
Bela ruža

Ako ste se tek zaljubili, ovaj nežni cvet je najprikladniji, a njegova belina simboliše nežnost i nevinost, koje karakterišu ljubav u začetku.

Pročitajte i Sveti Trifun ili Sveti Valentin - Zašto se slavi Dan zaljubljenih

Foto: Unsplash

 
Crvena je boja ljubavi

Strast i izuzetna ljubav vezuju se za crvenu ružu. Ako ste duže vreme u vezi ili braku, buket crvenih ruža je idealan poklon danas, budući da one razbuktavaju plamen ljubavi.

Pročitajte i Po uzoru na Dajanu i Kejt - Venčani buket Megan Markl sa cvećem posebnog značenja

Foto: Unsplash

 
Roze

Ova fina nijansa slaže se odlično uz neromantične naklonosti. Idealan je znak pažnje ili izraz zahvalnosti.

Pročitajte i Gastro trend - Ukusno i lekovito cveće

Foto: Unsplash

 
Žuta ruža je no-no!

Iako imaju raskošnu lepotu, za žute ruže se vezuju negativne emocije poput ljubomore, zavisti, nepoverenja, ali i neverstva. Bilo bi mudro ne poklanjati ih danas. Takođe, ako ste neverni, nemojte podmetati žute ruže da govore umesto vas, teško da bi vam to pomoglo. Budite hrabri, pogledajte partnera u oči i priznajte sve što imate. Dobro, možda ne baš danas.

Pročitajte i Modni trend - Osećajte se kraljevski u boji purpura

Foto: Unsplash

 

 

Ljubav na prvi pogled

Zaljubljeni ste i došli ste na ideju da to otkrijete dotičnoj osobi? Učinite to uz buket ljubičastih ruža. Ove retke lepotice simbolišu ljubav na prvi pogled ili zaljubljenost. Idealan su poklon za simpatiju ili za osobu sa kojom ste kratko u vezi.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading