Više kolagena, molim! Evo kako da ga obezbedite i budete zadovoljne

Autor:

26.11.2021 15:36

Foto:

Foto:

Najnoviji beauty trendovi vraćaju se osnovama. A za lepu kožu ništa nije bitnije od njenog osnovnog gradivnog elementa - kolagena. Afrodita Skin Specialist COLLAGEN Lifting serum je specijalno formulisan kako bi pospešito sintezu ove supstance u koži i trenutno popunio bore



Šta je kolagen?

Reč je izvedena iz grčke reči kolla (lepako), a znači proizvođač lepka. Kolagen u ljudskom telu je poveznik i osnovna je veza između naših glatkih mišićnih tkiva. On je najobilnije zastupljena belančevina u ljudskom telu, jer predstavlja 25 % telesne strukture i glavni je sastojak svih telesnih veziva, tetiva, kosti, hrskavice, kože, kose i noktiju. Kolagen je najvažniji strukturni protein i važan element kože, noktiju i kose. Elastinom podupire sve unutrašnje organe: tkivu daje oblik, snagu, fleksibilnost i tvrdoću. Kolagen predstavlja 70 % suve mase kože i ključni je faktor mladolikog izgleda.

Prirodnim procesom starenja koža se funkcionalno menja - ćelije počinju sporije da se dele i kao takve sintetišu manje kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Posledično, koža postaje sve manje čvrsta i elastična što dovodi do izrazite pojave linija i bora.

Promo

 

Nakon 20. godine starosti proces nastanka kolagena u telu se usporava što za posledicu ima početak nastajanja bora, suvu i opuštenu kožu bez tonusa kao i nastanak celulita. Kod starenja molekul kolagena prolazi kroz fenomen sazrevanja i sporog propadanja koji oštećuje njegovu strukturu i njegova fizičko-hemijska svojstva. Struktura kolagena postaje iskrivljena i izaziva lošu teksturu kože, pojavu bora i dr. Degradacija kolagena se posebno ubrzava nakon 40. godine starosti, kad koža zbog stanjivanja hidrolipidnog sloja postaje manje elastična i čvrsta pa gubi svoj sjaj. Zbog toga je koži potrebno vratiti “izgubljeni” kolagen i čvrstoću te elasticitet.

Podaci pokazuju da posle 25. godine koža u proseku izgubi čak 1,5 % kolagena na godinu dana, a nakon 40. godine kolagena je nešto više od 20 % manje.

Zašto je kolagena sve manje?

Prirodnim procesom starenja smanjuje se broj i aktivnost fibroblasta, koji stvaraju kolagen. Starenjem postaju sve aktivniji enzimi, koji razdvajaju veze u molekulama kolagena i između kolagenskih vlakana. Na to utiču I štetni spolajšnji faktori: UV zraci, ozon, izduvni gasovi, pušenje uzrokuju oštećenja i razgradnju kolagenskih vlakana i fibroblasta.

Promo

 

Rešenje postoji!

Naš predlog je Afrodita Skin Specialist COLLAGEN Lifting serum za sve tipove kože je intenzivna podmlađujuća formula s trenutnim efektom popunjavanja bora. Uz patentirane mikrosfere kolagena i biljnu alternativu vitaminu A aktivira sintezu kolagena i znatno smanjuje izraženost bora: 31 % već nakon jednog nanošenja. Rezultat je vidljivo zategnutija koža i podmlađen izgled. Možete ga naneti kao podlogu za odabranu kremu za negu (suva - normalna koža) ili samostalno (mešovita - masna koža).

 

 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
angelina

06.12.2021 12:18

Odlicno bas cu ga isprobati, dok jos mogu, a za jedno 5 godina ne gine mi botoks u nanoklinici.