Kako da se uspešno isfenirate i imate frizuru nekoliko dana

Autor:

03.12.2020 15:30

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Photo by EVG Culture from Pexels/cottonbro from Pexels

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Photo by EVG Culture from Pexels/cottonbro from PexelsKada potrošite vreme i novac na fenirenje kod frizera između ostalog volite što frizura potraje duže nego kada je sami sređujete. Međutim, često i tada mnoge dame ne budu zadovoljne već sutradan izgledom svoje kose. Baš zbog toga donosimo vam nekoliko saveta frizera koji otkrivaju par trikova koji će pomoći da vaše feniranje ne nestane preko noći, već traje i narednih nekoliko dana.

Pročitaj i: Svetski ‘Hair trend’ na domaći način: Ko je dama koja se odvažila da ponese frizuru Dženifer Lopez?

Sve počinje još kod pranja kose. Frizeri savetuju upotrebu šampona-čistača (njih ćete lako prepoznati jer na njima piše purifying, detox ili deep cleansing, a oni uklanjaju uporne naslage sa sklapa), a zatim nanošenje regeneratora, kao i proizvoda za stilizovanje kose.

Pre nego što počnete feniranja, kosu podelite u nekoliko delova (najbolje bi bilo osam), kako biste lakše i kvalitetnije isfenirali celu kosu.

Stručnjaci preporučuju da koristite okrugle četke i da, umesto na zadnjoj strani, feniranje započnete na prednjoj.

– Prednji delovi kose su ono što prvo vidite, tako da želite da ih izravnate dok su mokri i dok imate veću kontrolu nad njima – kaže frizerka Džastin Anderson koja zatim preporučuje da u rutinu nege kose ubacite i šampon za suvo pranje kose.

Ako pripadate onima kojima se kosa jako brzo masti, nanesite šampon za suvo pranje na koren kose i pre nego što je to potrebno jer će šampon pomoći da se apsorbuje nečistoće pa ćete kosu duže moći nositi puštenu.

Pročitaj i: Kajli Džener ne prestaje da iznenađuje: Influenserka opet promenila izgled (video)

Pored šampona za suvo pranje kose, savetuje se da u rutinu nege kose ubaciti i neki sprej za teksturu koji će “finiširati” izgled i produžiti joj trajanje.

Još jedna stvar koja može da utiče na frizuru, a na koju mnogi manje obraćaju pažnje jeste – jastučnica. Profesionalci savetuju da birate svilene jastučnice koje će pomoći da isfenirana kosa ili lokne izgledaju sveže i drugi dan. Ove jastučnice neće narušiti strukturu kose.

Obratite pažnju i gde se kosa nalazi prilikom odlaska za spavanje, najbolje bi bilo da je iznad jastuka.

Za kraj, ono što svi znamo, a čega se teško pridržavamo, jeste da kosu treba što ređe dirati i kroz nju prolaziti prstima jer se tako samo brže prlja.

story.rs/NP

Autor