Trikovi koji će doprineti da i sa malo novca izgledate lepo i negovano

Autor:

08.11.2019 19:20

Foto:

Foto:



U vreme ekonomske krize i svakodnevnih poskupljenja izdvojiti novac za negovanje i ulepšavanje nije lako. Mi vas podsećamo na savete, koje verovatno već znate, a koji će doprineti  da izgledate lepo i negovano i sa malo novca.

Beauty sleep

Nijedna skupocena krema ne može da zameni kvalitetan san. Koliko god da novca ulažete u kozmetičke preparate, vaše lice će izgledati mladoliko i blistavo samo ako mu obezbedite dovoljno sna.

Sama svoj manikir/pedikir

Posle samo nekoliko kućnih tretmana, videćete da vam profesionalne usuge i nisu baš uvek neophodne.  Prvo poradite na svojim petama:namažite stopala debelim slojem kreme i obujte pamučne čarape, pa tako prespavajte; ujutro ćete imati neverovatno glatku kožu.

Vežbajte

Vežbanje doprinosi ne samo lepom i zategnutom telu, već utiče na celokupno stanje u organizmu. Ukoliko redovno vežbate, bićete mnogo bolje raspoloženi, poboljšaćete cirkulaciju, a sve to zajedno će učiniti da vaša koža bude lepša, blistava i jedra.

Pijte mnogo vode

Nije novost da koža mora da bude dovoljno hidratizirana kako bi izgledala zdravo i lepo. Pored svih dilema, pravilo bar  2 l dnevno (ne u jednom cugu, naravno) je i dalje neprikosnoveno. A voda je besplatna!

Kućna sauna

Blagodeti saune jesu veoma velike u otkljanjanju toksina i čišćenju organizma.  U svom kupatilu možete stvoriti sličan ambijent: napunite kadu vrelom vodom, stavite so za kupanje i  aromatična ulja, i neka počne uživanje!

Očistite lice

Stari dobri trik koji uvek deluje - naparite lice iznad posude sa toplom vodom u koju ste dodali dve kesice čaja od kamilice i pokrijte glavu peškirom. Tako ćete otvoriti pore i očistiti lice od prljavštine i toksina.

Sirće umesto regeneratora

Jedna kašika sirćeta pomešana sa malo vode pri poslednjem ispiranju kose učiniće čuda za vašu kosu. I bez regeneratora vaša će kosa blistati.

Maska za lice u kućnoj radinosti

Domaća maske ne samo što su mnogo jeftinije, već ne sadrže ni brojne hemikalije koje su sastavni deo kupovnih maski. U zavisnosti od tipa kože, napravite masku od sastojaka koje imate u frižideru, a koža će biti sjajna biti meka.

Napravite svoj piling

Redovan piling kože je neophodan da bi pore bile potpuno očišćene i da bi koža disala. Najbolji je onaj piling koji se pravi sa malo šećera, meda i maslinovog ulja.