Za odmoran izgled i zategnutu kožu: Maske za predeo ispod očiju u koje se kunu svetske zvezde

Autor:

24.07.2019 16:00

Foto:

Foto:



Maske u obliku jastučića za predeo ispod očiju mogu vam u samo nekoliko minuta pružiti svež i odmoran izgled, ali i zategnuti kožu, pomoći u borbi protiv podočnjaka, kesica i naduvenosti, smanjiti bore smejalice i sprečiti pojavu novih

Specijalno napravljene za predeo ispod očiju, “eye patches” ili “under eye masks” proizvod su bez kog moderne žene ne mogu da zamisle svoju bjuti rutinu. Kad ste neispavane, mamurne ili jednostavno iscrpljene, upravo ove maske za samo desetak minuta povratiće svežinu i blistavost celom vašem licu. Ne postoje univerzalne, na tržištu se nalazi veliki izbor i najčešće se dele prema nameni - za ublažavanje podočnjaka, hidrataciju, osvežavanje, uklanjanje sitnih bora, poboljšavanje elastičnosti kože, smanjenje naduvenosti i kesica, pružanje mladalačkog izgleda. Ako želite da delujete odmorno, kao da ste spavale osam sati, one su prava stvar za vas.

Sastav maski, kao i njihova upotreba, određuje se prema problemu koji treba da reše - neke se nose celu noć, neke samo ujutru nekoliko minuta ili pola sata, tu su i one koje se mogu koristiti svakog dana ili isključivo jednom nedeljno. Najčešće sadrže kolagen, hijaluronsku kiselinu, aktivni ugalj, vitamine C i E, pa čak i 24-karatno zlato. Ima ih na bazi termalnih voda, a neke su pravljene po specijalnoj tehnologiji koja omogućava apsorbciju i do 10 puta više hranljivih sastojaka u odnosu na standardnu kremu.

Mogu ih nositi osobe sa osetljivim očima i kožom koja je sklona iritacijama, a jedno od njihovih najboljih svojstava jeste to što su lake za upotrebu: uzmu se iz frižidera (najbolje deluju ako se čuvaju u njemu), otvore, izvade iz pakovanja i stave na područje ispod očiju. Ne postoji starosna dob u kojoj ne smeju da se upotrebljavaju, ali masku za uklanjanje bora sigurno nećete stavljati ako imate 20 godina - tad vam treba neka za podočnjake koji se javljaju od mnogo neprospavanih noći ili neka za hidrataciju.

Interesantno je da su ove maske prvo otkrile poznate ličnosti i donele im planetarnu popularnost. Često se mogu videti na skin-care selfijima manekenki (majke i kćerke - Sindi Kroford i Kaje Gerber, sestara Hadid, Điđi i Bele, kod Rouzi Hantington-Vajtli), a vole ih i sve sestre Kardašijan, Kejti Holms, Ejmi Šumer, Goldi Hon, Džesika Alba, Viktorija Bekam.

Maja Gašić

Autor