Ukoliko se uopšte vide ispod šešira ili kačketa, letnje frizure treba da budu ležerne - pletenice da izgledaju kao da ste sa njima prespavale, punđe nonšalantno, a kratke varijante meko i opušteno

Pravljenje frizura tokom leta ne bi trebalo da bude komplikovano, dovoljno je da stavite šešir prilikom izlaska napolje i da se zbrinete. Uz njega je najbolje isplesti pletenice. To mogu biti dve sitnije, čvršće, sa razdeljkom po sredini glave, ili jedna velika, opuštena, malo natapirana, koja pada sa strane. Poneki pramičak tu i tamo odavaće utisak kao da se niste preterano trudile, što je uvek dobro kad je izgled u pitanju. Ukoliko napravite pletenicu oko glave, ne stavljajte šešir, ta frizura treba da se vidi.

Uz šešir ili kačket sjajno se slažu i nisko spuštena punđa i blago podignut rep. I oni neka budu neuredni, a ako rešite da izađete sa puštenom kosom, bez aksesoara za glavu, onda neka talasi budu opušteni, da odaju utisak kao da ste ostavili da se kosa, nakon kupanja u moru, prirodno osuši.

Umesto šešira, uz talase možete staviti neku traku preko čela. Taj boho detalj odlično ide uz lepršave haljine, sandale na pertlanje i viseće minđuše. Visoko uzdignuta punđa (koja ne trpi šešir) najednostavnija je letnja frizura jer se najlakše pravi, a i najmanje smeta na visokim temperaturama. Brojne su varijante za uvijanje punđe, a možete i da je kombinujete sa kikicama. Sudeći prema frizurama poznatih holivudskih lepotica (Džesika Čestejn, Kaja Gerber, Zendeja), opušteni bob apsolutni je hit, ali se ovog leta nosi sa šiškama.

Najpoželjnije boje za kosu jesu one koje izgledaju kao da vas je pomilovalo sunce, što je najlakše postići ne farbanjem cele kose u jednu boju, već izvlačenjem pramenova u nekoliko nijansi. U trendu je kombinacija smeđe i pepeljastoplave, jedna od traženijih boja u frizerskim salonima i dalje je med plava, ali sad je aktuelna i potpuno bela, takozvana nordijska plava. Vrlo su moderne i crvenkaste nijanse, bakarne, kao i pastelni tonovi roze i narandžaste.