Neplanirani izlazak usred radne nedelje, milion obaveza koje niste uspeli da završite ranije ili jednostavno nesanica - bezbroj je razloga zbog kojih se dešavaju neprospavane noći.  

A ono što je gore od toga kad nemate osam sati sna jeste dan u kancelariji koji sledi. 

Photo by Kalos Skincare on Unsplash

 

Tuširanje hladnom vodom će vas razbuditi, kao i velika šolja kafe. Ako nemate masku za predeo oko očiju, stavite metalne kašike koje ste prethodno ohladili u frižideru ili dva koluta krastavca. Doručkujte, pa pravac pred ogledalo da prekrijete tragove nespavanja

Andrea Piacquadio / Pexels.com

 

Nakon neprospavane noći, tragovi umora se najviše vide na očima. Beonjače su crvene, kapci naduveni, a podočnjaci dosežu do brade. Ono što predstavlja još veći problem su upale oči. Brzinski problem za to je rastvor morske soli kojim treba da isperete nos jer kada su nosni kanali zapušeni, krv se skuplja u kapilarima i venama oko očiju.

Photo: Pexels Emma Bauso

 

Posle ispiranja, na lice stavite hidrantnu kremu sa vitaminom C (može i serum, a ako imate vremena, stavite masku za posvetljuivanje tena). Sledi puder, pa korektor.

Kada ne spavamo, podočnjaci su nam najčešće plave boje, pa je najbolje da koristite korektor sa žutim tonom. Da bi oči izgledale odmorno, na gornji kapak stavite malo roze rumenila ili blagu senku plavoj ili zelenoj nijansi. Ako su beonjače crvene, problem će rešiti kapi za oči, takozvane "veštačke suze". 

Izvor:Gloria.rs, Foto:Natalia_Grabovskaya/Getty via Getty images, Instagram

 

Za kraj - rumenilo na obraze, crveni karmin na usne (ništa ne uklanja umor i godine sa lica kao ruž u jarkoj boji!). 

Na putu do posla popijte flašicu vode, a pre nego što uđete u kancelariju, idite stepenicama umesto liftom, da se malo razmrdate. Da ne biste zaspali u toku dana, što češće ustajte, šetajte i uradite neku vežbicu. 

 

 

 

Komentari (0)

Loading