Do savršenstva bez botoksa, da moguće je - Gvinet Paltrou zna kako!

Autor: Vanja Vladičić

28.02.2021 13:00

Foto: Izvor:Jelena Milinčić, Foto:Danny Moloshok ap photo via guliver, Dan Steinberg/AP photo via GuliverIako mnoge glumice ne priznaju da koriste injekcije za očuvanje lepote, Gvinet Paltrou je otkrila ‘najbolje čuvanu tajnu Holivuda’ - kseomin

Premda je zagovornica zdravog načina ishrane i neobičnih proizvoda na prirodnoj bazi kojima se ulepšava i koje reklamira na svom popularnom sajtu Goop, Gvinet Paltrou (48) nije odolela trendovima podmlađivanja i pre nekoliko godina išla je na ubrizgavanje botoksa. Kako je kasnije objasnila, to smatra najgorom odlukom u životu.

Izgledala sam šašavo, ličila sam na Džoan Rivers”, našalila se, ali nije odustala od injekcija. “Priznajem, nisam njihov fan. Ali pre nekoliko godina naišla sam na drugačiju injekciju. Kseomin”, otkrila je i dodala: “Dobro se hranim, vežbam, koristim neverovatne Goop proizvode... Ipak, ponekad vam je potrebna mala pomoć. A važno mi je da pronađem kvalitetan i pročišćen proizvod.”

Pročitajte i Gvinet Paltrou će filmske uloge zameniti nečim drugim, a razlog je krajnje plemenit

Šta je zapravo “najbolje čuvana tajna Holivuda”, odnosno lek kseomin (xeomin)? To je, baš kao i botoks, otrov na bazi proteina, neuromodulator, koji blokira signale koje nervi šalju do mišića, uzrokuje njihovo opuštanje i samim tim briše bore.

Najčešće se, takođe kao botoks, upotrebljava za neutralisanje linija između obrva, gde su najizraženije zbog mrštenja, oko očiju, usana i na čelu. U vidu je praha koji se koristi za pravljenje injekcija, a njegov glavni sastojak je botulinski toksin tipa A, kao kod botoksa, koji se dobija od bakterije Clostridium botulinum.

Po čemu se onda kseomin razlikuje od botoksa? Nazvan “naked botox”, on ne sadrži dodatne proteine koji, prema nekim teorijama, mogu da izazovu imunološki odgovor u telu. Samim tim je i manje alergen, iako to još uvek nije naučno dokazano. Nakon ubrizgavanja, koje traje petnaestak minuta, lice izgleda prirodnije nego posle botoksa (nema “kamene face”), ali je njegovo delovanje kraće.

Dok botoks deluje oko godinu dana, kseomin “radi” od tri do šest meseci. Važno je naglasiti da je neophodno da korišćenje i jednog i drugog leka odobri vaš doktor, koji poznaje istoriju vaših bolesti i eventualnih alergija, kao i da ubrizgavanje izvodi stručno lice.

Pročitajte i Gvinet Paltrou i Bred Falčuk: New age brak