Da li ste isprobale "nevidljivi" mejkap?: Ovaj trend koriste sve poznate dame (foto)

Autor:

02.08.2020 14:18

Foto:

Foto:"No makeup" mejkap i dalje je u trendu...

 

Nude mejkap, poznatiji kao nevidljivi, postao je popularan još početkom 90-tih,kad su se najpoznatiji supermodeli pojavljivali na naslovnim stranama svetskih časopisa “bez ikakve šminke”. Odnosno, izgledali su potpuno prirodno zbog toga što su vizažisti koristili boje koje su već imali na licu pa se stvarala iluzija da šminke zapravo nema. Ipak, to je zaista samo iluzija jer postoji obilje proizvoda kojima se takav izgled postiže.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on May 22, 2020 at 8:48am PDT

Nude palete šminke sadrže bež, roze i braon nijanse senki, rumenila i pudera, a ovakav mejkap posebno je aktuelan leti kad je koža preplanula od sunca pa dobije posebnu svežinu. Međutim, pošto ove godine većina zbog epidemije virusa neće otići na more, preplanuli ten biće moguće postići jedino šminkom, najbolje onom za nude look.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on Apr 11, 2020 at 4:51pm PDT

Da bi se postigao prirodan izgled, potrebno je i malo vežbe. Pre svega, kožu dobro nahranite hidratantnom kremom. Lagani puder tečne teksture nanesite ravnomerno na lice, potom istaknute delove, čelo, jagodice, nos, naglasite hajlajterom, a oči “otvorite” belom olovkom nanesenom na donji kapak. Potom gornje kapke isenčite dvema nijansama tople smeđe senke. U braon boji bi trebalo da bude i maskara, koja će dodatno “omekšati” lice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic) on Feb 7, 2020 at 10:02am PST

Na usne stavite neupadljivi karmin ili sjaj, bez olovke. I na kraju, doterajte obrve. Ako su “nestašne”, dodajte im minimalnu količinu preparata za negu, a ukoliko su retke, pojačajte ih diskretnom smeđom olovkom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Megan Fox (@meganfox) on Jan 26, 2018 at 7:47pm PST

I mada će vam u prvo vreme, dok se malo ne izveštite, biti potrebno dosta truda da postignete ovakav izgled, uz malo prakse uskoro ćete biti u stanju da diskretno zablistate za samo nekoliko minuta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina) on Jun 28, 2020 at 3:04am PDT

goran.anicic

Autor