Ivana Dudić: Ne umem da se šminkam, znam samo da stavim puder, maskaru i iskonturišem lice

Autor:

30.09.2019 13:16

Foto:

Foto:Ivana Dudić (28) je uverljivo dočarala kako hrabre, tako i opasne likove u popularnim tv serijama, koje su je poslednjih godina lansirale među najangažovanije srpske mlade glumice.

Moć scene osetila je još u detinjstvu kada je zakoračila u svet magije i već sa devet godina postala vicešampionka Balkana u juniorskom mađioničarstvu.

Lepa glumica priznaje da je njeno lice zbog prirode posla opterećeno teškom šminkom, a u intervjuu za Stil otkrila je i koje beauty navike svakodnevno primenjuje za lep ten i izgled kože.

- Kvalitetan san mi pomaže kod održavanja lica s obzirom na izloženost scenskoj šminki. Važno mi je da čim završim snimanje i stignem kući skinem šminku, dobro očistim lice tonikom i namažem hidrirajućom kremom - priznaje Ivana i priznaje da li se šminka privatno, kao i kakvim senkama ističe svoju svoju lepu boju očiju:

- Vrlo retko se šminkam, iskrena da budem i ne znam da se šminkam. Znam samo da stavim puder, maskaru i da iskonturišem lice. Moja boja očiju je uvek prirodna, možda zato što i ne znam da stavljam senke, u zavisnosti od svetla i raspoloženja tako se i boja menja.

Ivana je poznata po dugoj, bujnoj i zdravoj kosi, a za to ima sjajan prirodni recept.

- Naša šefica šminke na seriji "Crveni mesec", Dragana mi je dala genijalnu mešavinu sa pantenolom, vitaminom B i koprivinim uljem s kojom uspevam da održim kvalitet, jačinu kose i ubrzam rast. Da ne koristim taj prirodni šampon verujem da bi moja kosa bila dosta oštećena s obzirom na često korišćenje prese, pegle i feniranja. Savetujem ženama da koriste prirodne sastojke koji pomažu u obnavljanju i rastu kose, dovoljno je samo da ih sipate u dečji šampon i izmućkate pre svakog korišćenja.

Za njen stil odevanja, zaslušna je ona sama, ali i njena mama.

- Samo sledim svoj osećaj, tako radim sve u životu. Naravno, dok je majka imala uticaj na moj stil odevanja, uvek mi je pomagala i bila je odlična u tome. I danas kad vidi neki dobar odevni komad, kupi mi ili pokaže. Definitivno je mama zaslužna za moj pravac odevanja. Omiljeni aksesoar su mi naočare za sunce, one su moj mondi fetiš - otkriva lepa glumica.