Vojkan Borisavljević: Muzika je danas u krizi, fali joj malo duše (video)

Autor:

12.03.2017 11:56

Foto:

Foto:



Sinoć je bilo njegovo veče. Krenulo je emitovanje TV serije "Santa Maria della Salute" i repriza "Sivog doma". Za obe muziku je napisao Vojkan Borisavljević.

Ljubavna priča Laze Kostića i Lenke Dunđerski na putu da osvoji srca američke publike

Našeg proslavljenog kompozitora znamo i po pesmama "Ljubav je samo reč", "Odiseja", "A sad adio". Njegova uspešna muzička odiseja traje više od pola veka, a Borisavljević objašnjava kako je u priči o Lazi Kostiću spojio poeziju i muziku

- Upravo ta najlepša ljubavna priča o Lazi i Lenki Dunđerski me je inspirisala da napišem muziku za film i seriju. Srećna je okolnost da sam muziku snimio uživo sa Simfonijskim orkestrom RTS-a - rekao je za Novosti muzičar i priznao da mu je jedna od najdražih serija za koju je komponovao upravo "Sivi dom", ali i Šotrina serija "Više od igre", a od filmova "Lajanje na zvezde".

Zdravko Šotra: Srbi su vrlo lako menjali ono što je vekovima bilo u njihovoj biti

Muziku koju je stvarao za televiziju i film i danas pevuše sve generacije, a kompozitor smatra da se muzika danas generalno razlikuje od one stvarane pre više decenija

- Moram reći da duše danas baš i nema u muzici. Ima tu dobrih pevača. Najveća je kriza kod mojih kolega kompozitora. Kao da niko danas ne može da napravi pesmu koja će da živi onoliko dugo koliko su živele one pesme koje su pisali Darko Kraljić, Kemal Monteno, Zdenko Runjić, Aca Korać, Kornelije Kovač, ali i ja. Ali, te naše pesme traju 30, 40, a neke od njih i 50 godina. Kada se opet budu pravile takve pesme i muzika će biti bolja.

Komentari. (0)

Loading