Više od 200 učesnika na sceni: Premijera čuvenog mjuzikla ''Fantom iz Opere''

Autor:

08.10.2017 09:52

Foto:

Foto:



Na sceni Pozorišta na Terazijama sinoć je premijerno izveden slavni mjuzikl "Fantom iz opere" Endrjua Lojda Vebera u režiji Juga Radivojevića i izvođenju preko 200 učesnika.

''Fantom iz Opere'' važi za najpopularniji i najkompleksniji mjuzikl u celini, s toga je dobijanje licence za njegovo izvođenje istinsko priznanje za svako pozorište i potvrda visokog nivoa dostignutog standarda izvođenja, ističu iz teatra.

S obzirom na zahtevnost predstave, postoje dve ravnopravne podele, te shodno tome i dve premijere - 7. i 10. oktobra, a direktor pozorišta Aleksandar Đaja je rekao da je potrajalo blizu dve godine dok je pozorište dobilo licencu te je potom pristupilo prevodu i prepevu.

Uloga Fantoma poverena je Slobodanu Stefanoviću, u alternaciji sa Nikolom Bulatovićem. Za ulogu Kristin izabrana je sedamnaestogodišnja Marta Hadžimanov, u alternaciji sa Mirjanom Matić. Raul je Ivan Marković, u alternaciji sa Slavenom Došlom. Ulogu Karlote tumače prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Snežana Savičić Sekulić i Mirjana Stojanović, dok je Pjanđi Ljubomir Popović.

Ostale uloge tumače Dragan Vujić Vujke (Žozef Buke), Milan Antonić (Gospodin Firman), Dušan Šida ( Gospodin Andre), Milena Vasić/Ivana Popović (Madam Žiri), Dušan Kaličanin (gospodin Rejer), Milena Živanović/Iva Stefanović (Meg), Božidar Bole Stošić (Gospodin Lefevr), Ljubiša Dinčić (Aukcionar), Marko Pantelić (Don Atilo / Pasarino), Milan Gromilić (Policajac).

Mjuzikl “Fantom iz opere”: Ćerka Vasila Hadžimanova kao Kristin

Mjuzikl "Fantom iz opere" nastao je na osnovu romana francuskog pisca Gastona Lerua iz 1910, a beogradskoj premijeri je prisustvovao veliki broj ličnosti iz javnog života.

Maja Gašić

Autor