Veliki uspeh filma "Dnevnik mašinovođe“ u Stokholmu i Njujorku

Autor:

13.03.2017 16:17

Foto:

Foto:



Posle velikih uspeha ostvarenih na festivalima širom sveta u 2016. godini, film Miloša Radovića "Dnevnik mašinovođe“ proglašen je najboljim na filmskom festivalu "Balkan nju“ u Stokholmu, a Radović je na nedavno završenom festivalu "Vinter film avords“ u Njujorku dobio nagradu za najboljeg režisera.

Film je takođe bio nominovan za najbolju fotografiju, a Lazar Ristovski za najboljeg glumca.

Producentska kuća "Zilion film“ podseća da je "Dnevnik mašinovođe" osvojio nagradu za najbolji dugometražni film na festivalu ARPA u Los Anđelesu, nagradu publike na festivalu u Moskvi, gran-pri u Briselu, nagradu za najboljeg reditelja u Džaipuru i čak četiri nagrade na festivalu u Manhajmu, među kojima je i nagrada nemačkih distributera za najbolji film.

Trenutno je film na programu festivala u Gvadalahari, a publici u Meksiku će ga predstaviti glavni glumac Lazar Ristovski.

Svaki mašinovođa, tokom svoje profesionalne karijere, nenamerno ubije 20 – 30 ljudi. Žrtve su obično samoubice, nepažljivi, pijani, ili samo odsutni ljudi. Ovo je tragična komedija o nevinim ubicama i njihovim životima.

Ilija je šezdesetogodišnji mašinovođa, na korak do penzije. On drži neslavan rekord od 28 gaženja tokom karijere. Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima priprema se da nastavi porodičnu tradiciju.

Ilija ga upoznaje sa poslom i činjenicom da su nesreće neizbežne. Sima se plaši, on ne želi da postane ubica. Najviše ga zanima koliko će vremena proći dok mu se ne desi prvo gaženje.

Glavne uloge igraju Lazar Ristovski, Miloš Korać, Mirjana Karanović, Mladen Nelević i Jasna Đuričić.

Komentari. (0)

Loading