Veliki umetnici se ne zaboravljaju: otvorena izložba u čast muzičaru Lazi Ristovskom

Autor:

20.10.2016 21:04

Foto:

Foto:



Izložba "Iza horizonta" otvorena je sinoć u Mikser House-u u susret istoimenom koncertu u čast muzičaru Lazaru Ristovskom, koji će biti održan 9. novembra u Sava centru.

-Sticajem okolnosti Laza i ja smo isto godište, na neki način smo stupili na scenu u isto vreme, ja kao mladi saradnik emisije 'Veče uz radio', a Laza kao perspektivni klavijaturista, koji je svirao u grupi 'Bezimeni', koji je sa samo 17 godina, kao neko ko se pojavio na sceni bio zaista kompletan muzičar, rekao je Tanjugu muzički kritičar Petar Janjatović.

Janjatović se seća, da je Ristovski jako mlad "uleteo" u veoma bitne sastave kao što su "Smak" i "Bijelo dugme" i dodao da je postigao ozbiljnu karijeru i da je jednostavno odrastao u javnosti.

Neverovatna je količina ploča u čijem stvaranju je on učestvovao, rekao je Janjatović i dodao da je bio jedan od onih ljudi koji su uvek nasmejani.

-Kao afirmisani klavijaturista", kako ga se seća basista "Yu grupe" Žika Jelić, Ristovski je bio muzičar koji vlada "Hammond" orguljama, rekao je Jelić Tanjugu.

Učinio je mnogo i u vreme jugoslovenskog i u vreme srpskog rokenrola, rekao je Jelić.

Pored mnogih istaknutih muzičara jugoslovenske scene koji su prisustvovali ovoj izložbi, klavijaturista Aleksandar Saša Lokner je Tanjugu rekao da su Laki i on jedno vreme vozili "bajseve" od Zemunskog keja do Ušća i da su na tom putu skovali plan i snimili zajednički album.

Izložba će biti otvorena do 9. novembra, a posetioci će imati priliku da vide 25 fotografija iz različitih životnih perioda ovog istaknutog muzičara, kao i instrumente koji su bili deo scenografije i koncerata grupe "Smak" i "Bijelo dugme".

Autorski, umetnički video radovi Ivana Grlića, prate ovu izložbu, a određene sekvence tih radova će se naći u dokumentarnom filmu "Iza horizonta" posvećene ovom umetniku.

Komentari. (0)

Loading