Umetnost u biznisu: “Share Art” izložba Art Parlamenta otvorena u Beogradu

Autor:

18.10.2016 16:54

Foto:

Foto:



U galeriji “Progres” svečano je otvorena izložba savremenih slikara i vajara pod nazivom “Share Art” koju će svi posetioci i ljubitelji umetnosti moći da pogledaju do 30.oktobra 2016. godine. Izložbu je otvorio Vladan Živanović, počasni delegat Art Parlamenta.

Ovog puta drugu svečanu sednicu Art Parlamenta podržala je Privredna komora Srbije, a panel „Ride the wave“ („Uhvati talas“) otvorio je izložbu i okupio poslovne ljude koji su se obratili širokom auditorijumu na svoje aktuelne teme, a zadržali jednu nit koja ih tematski povezuje – umetnost! Panel diskusiju započeo je Veran Matić, Predsednik Saveta za CSR i inovativne progarme poslovne zajednice PKS – Sa reformom PKS, došao je i novi duh. Predložio sam osnivanje Saveta za društveno odgovorno poslovanje, upravo sa željom da se kroz komoru afirmišu najbolje fondacije i najbolji projekti.

Podržavajući umetnost u biznisu, na talasu novog trenda sharing ekonomije zaključeno je da je umetnost motivacija na ličnom i kolektivnom planu, potrebni i obavezni sastavni deo moderne radne svakodnevice. Jedan od oblika sharing ekonomije u umetnosti je model rent-a-painting, koji je ujedno i deo ponude Artoteke Art Parlamenta. Značaj tema: društvena odgovornost, trendovi u HR-u, biznisu i art biznisu prepoznala je i Privredna komora Srbije. Artoteku Art Parlamenta čine dela uglavnom apstraktnih ekspresionista, domaćih umetnika priznatih širom sveta.

Zoran Grebenarović, Nikola Žigon, Branko Mišković, Gala Čaki, Tamara Rakić, Duško Jović i Gordana Tomić predstavili su svoje radove u konceptu “Share Art” i pokazali kako je umetnost kao civilizacijska vrednost, potrebna i u životnom i u poslovnom okruženju, dostupna kroz jedinsteni koncept domaćeg primera sharing ekonomije.

Art Parlament spaja umetnost i biznis, okuplja umetnike, naučnike i profesionalce iz biznisa, primenjući HR programe i leadership treninge u oblasti umetničke podrške poslovanju. Art-biznis entitet pokrenula je Gordana Tomić, slikarka apstaktnog ekspesionizma i magistar ekonomskih nauka. Art Parlament nudi zaokružen program jačanja menadžmenta korišćenjem umetnosti, što je potpuna novina na tržištu, kako u Srbiji, tako i u regionu.

Komentari. (0)

Loading