U Somboru nastaje novo remek delo Zdravka Šotre

Autor:

07.10.2016 17:09

Foto:

Foto:



Sombor je tri dana bio domaćin ekipi koja snima seriju “Santa Maria della salute”, o jednom od najvećih srpskih pesnika Lazi Kostiću. Zdravko Šotra, režiser serije koja nosi naziv najlepše Lazine ljubavne pesme, snimao je u Narodnom pozorištu, a na setu ih je posetila i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, koja je istakla da je ovo veliki događaj za njen grad.

- Snimanjem serije dat je značaj gradu u čijem životu je Laza Kostić ostavio veliki pečat - kazala je gradonačelnica. - Lepo je da se o Somboru priča i da se Sombor vidi. Imamo šta da pokažemo, a za građane je interesantno što imaju priliku da beogradske glumce vide na svojim lokacijama.

Šotra je naveo da serija donosi sliku Vojvodine i Srbije u drugoj polovini 19. i početkom 20. veka, te da Laza Kostić nije bio samo pesnik, već istoričar, filozof i političar:

- Ovo je drugi mesec kako snimamo i do sada smo mnogo radili u Vojvodini - u Vršcu, Novom Sadu, Sremskim Karlovcima i sada u Somboru. Snimanje nastavljamo u Crnoj Gori, a završavamo u Veneciji. U seriji će biti dosta poezije, jer je drugi deo njegovog života obeležen romansom sa Lenkom Dunđerski. Poslednjih 15 godina je proveo u Somboru, gde je danju živeo realni život, a noću sanjao Lenku i godinama pisao stih po stih svoje besmrtne pesme “Santa Maria della salute”.

Dejan Lutkić, koji u seriji igra doktora Simonovića i njegovog brata blizanca, naglašava da mu je to izuzetan izazov.

- Radimo brzo i naporno, a pečat daje energija Zdravka Šotre, koji kompletnu seriju ima izmontiranu u glavi - naveo je Lutkić.

Serija će imati 11 epizoda i biće emitovana na RTS naredne godine.

Komentari. (0)

Loading