Sudbinska uloga Žarka Lauševića u seriji "Senke nad Balkanom"

Autor:

29.09.2016 15:12

Foto:

Foto:



U novom ostvarenju Dragana Bjelogrlića po nazivu "Senke nad Balkanom"Žarko Laušević će igrati lik princa Đorđa Karađorđevića.  Nakon više od 25 godina i serije "Zaboravljeni", glumac će se vratiti na male ekrane  TV serijom koja će se naredne jeseni prikazivati na RTS.

Reditelj Dragan Bjelogrlić odlučio je da svom kolegi poveri tumačenje lika princa Đorđa Karađorđevića, nesuđenog kralja Srbije, najstarijeg sina kralja Petra, omiljenog u narodu, heroja Velikog rata i kraljevića koga je rođeni brat kralj Aleksandar zatvorio u psihijatrijsku bolnicu.

- Laušević i ja smo se još pre dve godine dogovorili da ćemo sarađivati. Prvo sam mu poslao scenario. On je istraživao život princa Đorđa i kad je pročitao priču, sam je odlučio da igra baš njega. Uloga je više epizoda, ali je briljantna - rekao je Bjelogrlić za Kurir.

Uloge u seriji "Senke nad Balkanom" tumače: Marija Bergam, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Branimir Brstina, Slobodan Boda Ninković, Toni Mihajlovski, Miloš Samolov, Goran Bogdan...

Nis #spamelotsrbija sad

A photo posted by gordankicic (@gordankicic) on Jun 25, 2016 at 10:41am PDT

Za ovu istorijsku krimi-misteriju scenario su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić.

Sudbinski ili ne, Laušević igra rolu čoveka koji je izvršio ubistvo i prinuđen je da služi kaznu za počinjen zločin. Naime, princ Karađorđe je 1909. ubio svog poslužitelja Stevana Kolakovića.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading