"Stado" najgledaniji domaći film u 2016.

Autor:

02.01.2017 11:39

Foto:

Foto:



Tačne liste o najgledanijim filmovima u Srbiji 2016. godine biće poznate za nekih mesec dana, ali prema podacima koji su sada dostupni, najgledaniji domaći film je “Stado”.

Satirična komedija čiju režiju potpisuje Nikola Kojo, imala je 170.000 gledalaca. Film je premijerno prikazan 23. novembra i idalje je na repertoarima domaćih bioskopa.

https://www.gloria.rs/kultura/rediteljski-prvenac-nikole-koje-stize-stado/

Na drugom mestu je “Jesen samuraja” sa 141.000. Iako je veliki uspeh svaki put kada srpski film pređe magičnu cifru od sto hiljada gledalaca, ipak je ova komedija dosta slabije prošla od prethodnog ostvarenja autorskog dvojca Danilo Bećković-Dimitrije Vojnov.

“Mali Budo” je svojevremeno imao rekordnih 400.000 gledalaca, doduše u biskopima u celom regionu, i treći je najgledaniji domaći film u poslednjih deset godina u Srbiji (iza naslova “Montevideo, Bog te video” i “Parada”).

https://www.gloria.rs/kultura/ljubavna-prica-sa-mnogo-smeha-trejler-za-film-jesen-samuraja/

Veliku gledanost u 2016. godine ostvario je i treći nastavak hit filma i serije “Vojna akademija”. Film pod naslovom “Novi početak” pogledalo je 122.000 ljudi. I prva dva nastavka imala su više od sto hiljada prodatih bioskopskih ulaznica.

Desetine hiljada gledalaca imao je i filmski nastavak TV serije Radoša Bajića. “Braća po babine linije” pogledalo je više od 50.000 gledalaca. Novi film Zdravka Šotre “Santa Maria della Salute” samo za dve nedelje prikazivanja imao je više od 30.000 prodatih karata.

Sasvim očekivano za autora koji je režirao najgledaniji film srpske kinematografije (u novijoj istoriji, tačnije od raspada SFRJ) “Zonu Zamfirovu”, koju je svojevremeno pogledalo više od milion gledalaca.

Više od deset hiljada gledalaca u 2016. imali su i drama Miloša Radovića “Dnevnik mašinovođe” (18.000), komedija “Burek” (11.126) sa Sergejem i Branislavom Trifunovićem u glavnim ulogama, debitanstki film Nikole LJuce “Vlažnost” (11.862), dok su po nekoliko hiljada postigli “Ime: Dobrica, prezime: nepoznato”, “Dobra žena”, “Otadžbina”... Solidni plasman kod publike u Srbiji imala su i ostvarenja iz regiona: angažovana komedija “Ustav Republike Hrvatske” Rajka Grlića sa Nebojšom Glogovcem u glavnoj ulozi, dirljiva dramedija “Igla ispod praga” sa Nikolom Ristanovskim, Bogdanom Diklićem, Jelisavetom Sekom Sablić... i nagrađivani “Zvizdan” Dalibora Matanića.

Komentari. (0)

Loading