Spremite se za "Tri klase i gospođa Nušić"

Autor:

12.01.2017 09:38

Foto:

Foto:



Pseudo biografska komedija (vodvilj) Beogradskog dramskog pozorišta, zasnovana na malo poznatim detaljima iz rane mladosti Branislava Nušića.

Beogradsko dramsko pozorište priključuje se obeležavanju jubileja 150 godina od rođenja najznačajnijeg srpskog komediografa Branislava Nušića novim komadom Vladimira Đurđevića “Tri klase i gospođa Nušić” u režiji Milice Kralj.

Autorsku ekipu čine scenograf Milica Bajić Đurov, kostimograf Vesna Teodosić i kompozitor Branislav Pipović.

Uloga Branislava Nušića poverena je Danielu Siču, a uz njega uloge tumače Slobodan Boda Ninković, Sandra Bugarski, Paulina Manov Đurđević, Andrija Kuzmanović, Jelisaveta Orašanin, Vladan Milić i Lako Nikolić.

Vladimir Đurđević, dramatičar mlađe generacije, čiji su komadi poslednjih godina igrani na sceni BDP-a sa velikim uspehom, napisao je potpuno originalni, pseudo biografski, dramski tekst koristeći se kolažnom tehnikom, čiji je glavni junak Branislav Nušić.

Radnja ovog, po žanru bliskog vodvilju, komada smeštena je na sam početak Nušićeve karijere, kada se on – boreći se za sopstveni status, susreće sa likovima iz bogate galerije svog „budućeg“ komediografskog opusa.

Đurđević u izmišljenoj priči o Ben Akibinim životnim kalamburima, vešto prepliće prepoznatljive situacije i replike iz dramatičarevih čuvenih drama i originalne, vrcave sentence, ne gubeći se ni u jednom trenutku u stilskoj nedoslednosti. Duhovit i dramski uzbudljiv omaž velikom komediografu!

Komentari. (0)

Loading