S rediteljskim potpisom Gorana Jevtića: Premijera komada "Kad je Niče plakao" (foto)

Autor:

15.02.2019 10:02

Foto:

Foto:



U Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Karadžić“ premijerno je izvedena predstava "Kad je Niče plakao“ u režiji glumca Gorana Jevtića.

Komad je inspirisan istoimenim romanom Irvina Jaloma, jednog od najčitanijih savremenih svetskih pisaca, a u pitanju je priča o rađanju psihoanalize, o izdvajanju pojedinca iz mase, priča o susretu tri genijalna uma – Jozefa Brojera, Sigmunda Frojda i Fridriha Ničea – susretu koji će promeniti savremeno razumevanje čoveka.

Goran Jevtić: Teška drama na suncu (foto)

Čitav komad se odvija na dva plana, svesnom i nesvesnom, suočava nas sa onim o čemu se govori i onim što skrivamo, sa čovekovom potrebom da se podeli sa drugim bićem.

U predstavi "Kad je Niče plakao“ koja je nastala u produkciji Kulturocilina igraju: Ljubomir Bandović, Goran Jevtić, Katarina Marković, Vanja Milačić, Sara Pejčić i Dimitrije Stajić.

Ljubomir Bandović: Talenat jači od hendikepa

Dramatizaciju bestselera Irivina Jaloma potpisuje Jordan Cvetanović. Kao stručni savetnik na predstavi radila je psihoterapeut Rialda Šebek, filmskoj publici odranije poznatija kao glumica Rialda Kadić koju pamtimo po ulozi Marije u serijalu "Lude godine".

Vanja Milačić: Nikada neću izgledati plastično i neprirodno

Premijerno izvođenje komada u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić" privuklo je pažnju velikog broja ljubitelja teatra, a u publicu su bili Nemanja Oliverić, Lena Bogdanović, Aleksandra Janković, Svetislav Bule Goncić, Dragana Varagić, Borka Tomović, Dragan Vujić Vujke, Mira Adanja Polak...