Reditelj serije Ubice mog oca: Pripremite se, biće mnogo iznenađenja!

Autor:

09.11.2016 11:25

Foto:

Foto:



Sudeći po rejtinzima, kriminalistička serija “Ubice mog oca” u režiji Predraga Gage Antonijevića, koja je nedavno počela da se se prikazuje na RTS-u,  već je postala hit.

Reditelj Predrag Antonijević, koji živi i radi u Americi, upustio se u ovaj poduhvat s velikom nadom da će krimi žanr koji je zapostavljen u našoj kinematografiji, konačno naći svoj put do publike.

-  Za scenario, koji sam napisao zajedno sa Natašom Drakulić, inspirisala me je čuvena krimi-serija "Pravi detektiv". Bilo mi je, pre svega, potrebno da dođem da radim nešto u Srbiji, kako bih napunio baterije, emocije i oživeo uspomene. Dodatni motiv za pravljenje krimi-priče bilo mi je to što sam znao da se do sada na ovakav način nije radilo na našim televizijama. Mislio sam da to može da bude prihvaćeno i, eto, bio sam u pravu. Očigledno su ljudi želeli da vide nešto ovakvo i nadam se da će i druge kolege sada više da se odlučuju za ovaj žanr - izjavio je Antonijević za Blic.

Reditelj priznaje da je po dolasku u Srbiju bio skeptičan, jer nije znao šta će ga sačekati kad krene sa radom, ali sve je prošlo i bolje nego što je očekivao.

- Snimanje je bilo intenzivno, na mnogo lokacija. To je ozbiljan produkcioni zahvat, da bi sve izgledalo bogato i dinamično. Radilo se mnogo i nije bilo lako, ali imali smo i sreće. Glumcima i ekipi moram da kažem - svaka čast. U potpunosti sam zadovoljan, nemam utisak da sam pravio bilo kakve kompromise. Moram da čestitam i RTS-u što je smogao hrabrosti da izađe sa nečim novim - zadovoljan je reditelj.

Poznati reditelj koga pamtimo po ostvarenjima "Spasilac", "Mala", "Hard Cash", u seriji "Ubice mog oca" je želeo da istakne ženske likove -  javnu tužiteljku, forenzičarku i direktorku policije.

- Ovom serijom sam, između ostalog, hteo da pokažem težak položaj žene na Balkanu. Kad se serija završi, videćete da su žene igrale prominentnu ulogu, ali nije im uopšte bilo lako, baš kao što im nije jednostavno ni u životu.

Gledaoci kraj malih ekrana već sada nagađaju ko je ubica, a Antonijević je za Blic izjavio da će publika svakako biti iznenađena raspletom zločina.

- Mogu samo da kažem da će biti mnogo iznenađenja. Šta god budete čuli, može se ispostaviti da nije tačno!

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading