"Prometejev put" u Dorćol Platzu 1. oktobra

Autor:

25.09.2018 14:19

Foto:

Foto:



Ambijentalnu predstavu "Prometejev put", rađenu po tekstu Dejana Dukovskog a s rediteljskim potpisom Milana Neškovića, beogradska publika imaće priliku da pogleda u ponedeljak 1. oktobra(21 sat) u Dorćol Platzu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dorcol Platz (@dorcolplatz) дана 13. Сеп 2018. у 3:19 PDT

U predstavi igraju: Slobodan Beštić, Cvijeta Mesić, Tamara Krcunović, Vanja Ejdus, Milan Čučilović, Vladimir Aleksić, Aleksandar Srećković i Vaja Dujović, koji će voditi publiku iz scene u scenu kroz ceo otvoreni i zatvoreni prostor Dorćol Platz-a.

-Junak drame je čovek koji u jednom trenutku krene sam protiv sistema da ispravlja nepravdu, da menja stvari nabolje. To je savremena priča koja je prepoznatljiva svuda. Jedna utopijska melodrama o mogućem Hamletu koji umesto da razmišlja – deluje... I taj junak suočen sa problemima postaje na neki način heroj, ali heroj čije su ruke krvave i koji je i sam postao deo zla protiv kojeg se bori. Običan čovek doveden do elementarne opstrukcije zdravog razuma. Ili nepostojeći duh sa sekirom koji kao vihor revolucije kidiše na glavu režima - kaže pisac Dejan Dukovski, pozorišnoj i filmskoj publici u Srbiji poznat kao autor komada “Bure baruta”, “Mamu mu… ko je prvi počeo…“...