Priznanje srpskom filmu: "Šavovi" Miroslava Terzića nagrađeni na Berlinskom festivalu

Autor:

16.02.2019 08:05

Foto:

Foto:



Kao najbolji evropski film u programu "Panorama“, srpski film "Šavovi“ osvojio je nagradu Europa Cinemas Label, objavio je žiri Berlinskog festivala.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Snezana Bogdanovic (@snezib) дана 15. Феб 2019. у 12:01 PST

Ovo je 15. put da se na Berlinskom filmskom festivalu dodeljuje ova nagrada, navodi se u saopštenju Filmskog centra Srbije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Film Šavovi (@savovifilm) дана 15. Феб 2019. у 10:27 PST

Žiri je ovim povodom izdao saopštenje u kojem navodi da je ostvarenje Šavovi dobar primer moći filma kao vida umetnosti.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Film Šavovi (@savovifilm) дана 11. Феб 2019. у 3:05 PST

-Sjajna režija, fotografija, montaža i vrhunske glumačke kreacije. Ovaj film je zasnovan na istinitim događajima i pokazuje da postoji mnogo nepravde u svetu, ali, ako verujete u sebe i svoje emocije, možete da sruši te zidove. Priča slama srca. Kada pogledate ovaj film, on će dugo ostati u vama. Šta biste vi uradili da se to dogodi vama? Hrabrost lika majke u ovom filmu je istinski vanserijska. Sve čestitke reditelju Miroslavu Terziću - naveo je žiri u saopštenju o dodeli nagrade.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Film Šavovi (@savovifilm) дана 11. Феб 2019. у 7:23 PST

"Šavovi" u kome glavne uloge tumače: Snežana Bogdanović, Marko Baćović, Vesna Trivalić, Dragana Varagić, Jelena Stupljanin, Ksenija Marinković, Jovana Stojiljković, Pavle Čemerikić, Rale Milenković... će sada imati podršku mreže "Europa Cinemas" i bolji pristup bioskopskoj distribuciji zahvaljujući finansijskom podsticaju ovoj mreži bioskopa da uvrste ovu srpsko-slovenačko-hrvatsko-bosansko-hercegovačku koprodukciju na svoje repertoare.