Priznanje Joakimu Tasiću: Dve nagrade za najboljeg mladog glumca

Autor:

28.11.2018 16:32

Foto:

Foto:



Nagrade "Ardalion" za najboljeg mladog glumca i "Avdo Mujčinović", koju je ustanovila Politika, biće uručene glumcu Joakimu Tasiću (22) 29. novembra nakon predstave "Korešpodencija'' na sceni Zvezdara teatra.

Tasić je nagrade osvojio na 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu koji je održan od 5. do 12. novembra. U predstavi ,"Korešpodencija" Tasić tumači lik mladog gazde Simeona Njegovana, a žiri 23. Jugoslovenskog pozorišnog festivala, koji su činili Lenka Udovički, Dragana Varagić, Slobodan Obradović, Dario Harjaček i Janko Ljumović, jednoglasno je doneo odluku da on dobije nagradu kao najbolji mladi glumac festivala.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jelena Stupljanin (@jelenastupljanin) дана 21. Мар 2018. у 11:35 PDT

- Joakim Tasić pokazao je zrelost i veštinu u poigravanju sa zahtevnom epistolarnom formom dramskog teksta. Sa lakoćom i sigurnošću gradio je komičnu transformaciju Simeona Njegovana, mladog gazde - obrazložio je žiri.

Tasić je istakao da su mu nagrade koje je dobio za ulogu Simeona Njegovana važne, jer mu poručuju da je na dobrom putu, te da ta uloga sve više postaje deo njega.

- To znači da zajedno rastemo, a to sve ne bi bilo moguće bez kolega koji nesebično dele sa mnom trenutke i emocije, bez Zvezdara teatra koji brine o glumcu, bez reditelja, a ništa bez Borislava Pekića i Mihiza koji su to napisali - kazao je Tasić.

Za ovu ulogu Tasić je dobio i nagradu "Zlatno zrno" na petom pozorišnom festivalu "Bucini dani", koji je održan od 12. do 17. juna u Aleksandrovcu.

Maja Gašić

Autor