Preminula Mišel Morgan: Najlepše oči francuskog filma zatvorile su se zauvek

Autor:

21.12.2016 10:20

Foto:

Foto:



Glumica Mišel Morgan, jedna od najvećih francuskih glumica dvadesetog veka, ljubiteljima filma poznata kao žena s najlepšim očima u francuskom filmu, umrla je u 97. godini, saopštila je njena porodica.

-U 97. godini najlepše oči francuskog filma zatvorile su se zauvek u utorak ujutru, 20. decembra, navodi se u saopštenju.

 

Mišel Morgan je igrala u oko 70 filmova, a proslavila se ulogom u filmu "Obala u magli" Marsela Karnea iz 1938. godine u kome joj je partner bio veliki glumac Žan Gaben.

Poznate su njene uloge u filmovima "Veliki manevri" Renea Klera sa Žerarom Filipom, "Pali idol" reditelja Karola Rida iz 1948. i "Fabiola" iz 1949. godine.

Već kao poznata glumica, dobila je prvu nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu u istoriji Kanskog filmskog festivala 1946. godine za rolu u filmu "Pastoralna simfonija" Žana Delanoa, adaptaciji istoimenog romana Andrea Žida. Mišel Morgan, koja je bila oličenje francuskog glamura, publika je dva puta birala za najpopularniju francusku glumicu.

Verska ceremonija biće održana u petak u Neji sir Senu blizu Pariza, gde je rođena, posle čega će biti sahranjena u Parizu, navela je porodica.

Komentari. (0)

Loading