Premijera "Balkanske tužbalice" u Parobrodu: Dragana Varagić nakon dve decenije ponovo na pozorišnoj sceni (foto)

Autor:

28.02.2018 12:49

Foto:

Foto:



Na sceni Ustanove kulture Parobrod sinoć je premijerno izvedena "Balkanska tužbalica", a ulogom u komadu, koga rediteljski potpisuje Stevan Bodroža, proslavljena glumica Dragana Varagić nakon dve decenije vratila se na beogradsku pozorišnu scenu.

“Balkanska tužbalica” je projekat koji se bavi problemom nestalih ljudi na Balkanu, nestalih u ratovima na teritoriji bivše Jugoslavije, devedesetih.

- Pred gledaocima će se naći svojevrsna studija o potrebi čoveka za ljudskošću. Reč je o univerzalnoj temi, mešavini surove svakodnevice i fantazije. U središtu priče su dve žene, snaha i svekrva. Žive u patrijarhalnom društvu, sasvim podređene. Ostavljene u svom bolu, jedinu utehu pronalaze u međusobnom povređivanju. Njihova patnja za nestalom osobom je krug koji ne može da se zatvori... - rekla je povodom "Balkanske tužbalice" popularna glumica.

Nekadašnja prvakinja Narodnog pozorišta, omiljena filmska i televizijska glumica koja se proslavila ulogama u serijama i filmovima "Vuk Karadžić", "Banjica" , "Varljivo leto 68", "Aleksa Šantić"... u poslednje dve decenije živela je u Kanadi gde se , kako kaže, bavila različitim pozorišnim "radovima", a veliki deo njenog angažmana pripao je režiji i profesuri.

U komadu “Balkanska tužbalica” osim Varagićeve igraju Ana Stefanović Bilić, Đorđe Simić i Čarni Đerić.