Predstava koja prkosi predrasudama: "Sigurna muška kuća" na sceni Vuk Karadžić

Autor:

19.01.2018 17:51

Foto:

Foto:



Pozorišna predstava "Sigurna muška kuća" biće izvedena 20. januara s početkom u 20 časova na sceni Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić".

"Sigurna muška kuća" je komedija naravi, duodrama koja postavlja pitanje zbog čega postajemo nesrećni. Žena i muž, oslobođeni tradicionalnih stega, razilaze se zbog žudnje za boljim životom i uživaju u slobodama koje zastupa novovremeni svet. Međutim, njihova nesnađenost u novim okolnostima čini ih karikaturama koje u odore novonastalih pravila oblače najbanalnije razloge bračnog nerazumevanja. Na kraju izvode zaključak da je ono što žele duboko u njima, a ne u želji za idealnim kojoj su bespotrebno robovali.

Pisac "Sigurne kuće" je Aleksandar Jugović, reditelj Ivan Denić, a u ovoj duoframi igraju Boris Milivojević i Nada Blam.

Jugović, rodom iz Čačka, diplomirao je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu (srpski jezik i književnost). Objavio je knjige pesama: Krv i nije voda, Na kraju krajeva, Jesenim proleća. Autor je romana: DISharmonija, Tri roga meseca, Srpski u sto lekcija, Montana, Laureat, Opsenari. Autor je i drama: Ministar, Rodeo, Luna-park, Rulet- ples. Ovogodišnji je dobitnik nagrade "Kočićevo pero".

- Ovom režijom se borim protiv predrasuda. Ne mora se svakodnevno pijančenje nazvati alkoholizmom, kao što i brak u komadu "Sigurna muška kuća" nije, a svi bi rekli suprotno, isključivo iz interesa. Ako je mana veoma izražena, zašto da je ne pretvorimo u vrlinu - izjavio je reditelj Ivan Denić.

Maja Gašić

Autor