Pozorište na Terazijama: Mjuzikl "Totalni preokret" za početak nove sezone

Autor:

28.06.2018 11:27

Foto:

Foto:



Izvođenjem mjuzikla “Mamma Mia!“ u 17. juna Pozorište na Terazijama je završilo sezonu na svojoj matičnoj sceni, a za početak naredne planirana je premijera mjuzikla "Totalni preokret"  rediteljke Ane Grigorović.

"Totalni preokret" (Inside Out) prati sudbine šest žena koje se na nedeljnoj bazi susreću na psihoterapiji kako bi se na što adekvatniji način suočile sa preprekama na koje nailaze u okviru muškocentričnog sveta u kom žive. Bez obzira na to koliko su ostvarene kao poslovne žene, udate ili neudate, supruge ili majke, svaka od njih na sebi svojstven način pokušava da se izbori sa stereotipima koji su im nametnuti od strane savremenog sistema ili medijskog predstavljanja slike o idealnoj ženi koja bi trebalo da bude sve. Da bude idealno vitka, da prati modu, da bude emotivno ostvarena, da bude udata, da bude majka, da bude finansijski nezavisna i uspešna u poslu kojim se bavi...

Svaka od junakinja iznosi problem sa kojim se suočava, sa nadom da će pronaći adekvatno rešenje, da će promeniti svoj pogled na svet, da će se smelije suočiti sa svojim strahom i stvoriti za sebe neku novu šansu.

Uloge su poverene Jeleni Jovičić, Dušici Novaković, Suzani Lukić, Ivani Knežević, Ivani Popović Ilijin i Mini Lazarević. Učestvuje i balet i orkestar Pozorišta na Terazijama. Autorski tim čine Slobodan Obradović (prevod i prepev songova), Milan Nedeljković (orkestracija i dirigovanje), Marija Jevtić (scenografija), Dragica Laušević (kostimografija), Igor Koruga (koreografija).

Pripreme za mjuzikl su u toku, a pre dva dana je održano i prvo čitanje ovog komada u režiji mlade rediteljke Ane Grigorović.

Maja Gašić

Autor