Poslednji intervju "diva dva veka": Promocija knjige "Mandelin kod" Vesne Jugović da Vinče

Autor:

16.09.2018 14:00

Foto:

Foto:



Englesko izdanje knjige "Mandelin kod" autora dr Vesne Jugović da Vinča, predstavljeno je u petak u Muzeju afričke umetnosti, u sklopu tematske večeri povodom obeležavanja stogodišnjice rođenja Nelsona Mandele.

Svoj poslednji intervju, veliki afrički i svetski lider Nelson Mandela dao je upravo srpskoj novinarki Vesni Jugović. Nesvakidašnji, težak, ali uzbudljiv i iznad svega poučan život ovog čoveka za koga je rečeno da je „div dva veka” i ikona borbe za slobodu ne samo afričkog kontinenta već i celog čovečanstva, kao i njegovi životni principi, delanje i njegov kodeks liderstva, bili su tema ove knjige, nedavno objavljene u izdanju Međunarodne fondacije za održivi mir i razvoj i Zavoda za udžbenike iz Beograda.

U sali Muzeja afričke umetnosti, brojne ugledne zvanice, mahom diplomatski predstavnici ne samo afričkih zemalja, uživale su u nastupu hora "Glas ne žice" koji je program otvorio a kapela izvođenjem Himne Afrike.  Promociji knjige prisustvovale su istaknute ličnosti iz sveta diplomatije, biznisa, kulture i umetnosti.

Maja Gašić

Autor