Pop i rok spektakl u Sava centru: Koncert Slobodana Trkulje i Balkanopolisa

Autor:

25.11.2018 13:18

Foto:

Foto:



Pevač i kompozitor Slobodan Trkulja se sa Balkanopolisom po peti put vratio u Sava centar, svoju najdražu koncertnu dvoranu, gde su održali još jedan koncert za pamćenje.

Koncert “Balkanopolis 2.1”, kojim je zaokružena svetska jubilarna turneja, predstavlja i početak novog ciklusa koncerata zakazanih širom sveta tokom 2019. godine.

Trkulja i Balkanopolis su pripremili posebnu set listu, na oduševljenje domaće publike, a koncert “Balkanopolis 2.1” su otpočeli numerom “Quest”. I ovaj koncert sastava Balkanopolis, bio je mešavina pop i rok spektakla; simfonijskog i epskog zvuka ovih prostora prošaran džez bravurama, uz Trkuljino maestralno izvođenje na 15 instrumenata. Trkulja je na ovom koncertu naročitu pažnju poklonio saksofonu, instrumentu sa kojim nije do sada nastupao pred domaćom publikom.

Naša tradicionalna muzika izvedena je i uobličena u takozvanu “modernu tradiciju”, širom sveta prepoznatljiv pravac i pečat ovog sastava. Specijalni gosti na koncertu su bili Nenad Gajin (gitarista) i Franc fon Šosi (pijansta).

Ovim maestralnim koncertom Slobodan Trkulja i Balkanopolis su još jednom dokazali da su naša muzika i kulturno nasleđe posebni, poput dragulja, izuzetno važan i bitan deo svetske kulturne baštine. Ona je važan deo nas i našeg bića, deo našeg nacionalnog i duhovnog identiteta i zato igra toliko važnu ulogu u zvuku Balkanopolisa.

Koncertu su prisustvovali ambasadori Narodne Republike Kine, Holandije, Republike Koreje mnogobrojne javne ličnosti i poklonici vanvremenskog zvuka Slobodana Trkulje i Balkanopolisa.

Maja Gašić

Autor