Počeli Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

Autor:

30.11.2016 11:59

Foto:

Foto:



U Malom pozorištu „"Duško Radović" sinoć su svečano otvoreni 47. Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije.

Prisutnima su se obratili predsednik UMIMA centra Srbije i v.d. upravnika Pozorišta „Boško Buha" Igor Bojović i zamenik sekretara za kulturu grada Beograda Milan Lazović, a program je vodila glumica Tatjana Stanković.

U nastavku programa izvedena je predstava Malog pozorišta „Duško Radović" - "Kameni cvet" rađena po tekstu Mile Mašović-Nikolić, u režiji Nikite Milivojevića.

Tokom tri dana biće izvedeno 10 lutkarskih predstava pozorišta iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Kragujevca, Subotice, Niša i Banja Luke.

Predstave će se igrati u Malom pozorištu "Duško Radović" i Pozorištu lutaka "Pinokio".

Stručni žiri, koji čine profesor Nacionalne akademije za filmsku i pozorišnu umetnost iz Bugarske Slavčo Malenov, teatrolog i v.d. upravnik Srpskog narodnog pozorišta prof. dr Zoran Đerić i reditelj i kostimograf Boris Čakširan dodeliće nagrade u deset kategorija, dok će dečiji žiri dodeliti nagrade u kategorijama "najglasniji aplauz", "lutkarske čarolije" i "naj, naj predstava".

Prateći program obuhvata radionice za decu, izložbu lutaka studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, izložbu "Festival u fokusu" i promociju izdanja Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici.

Komentari. (0)

Loading