Penelope Kruz, Hju Džekman i Katrin Denev na Berlinalu: Za Zlatnog medveda konkuriše 18 filmova

Autor:

01.02.2017 15:49

Foto:

Foto:



Penelope Kruz, Hju Džekman, Katrin Denev i Itan Houk očekuju se na crvenom tepihu predstojećeg 67. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, Berlinalu, čiji je, kako je navedeno danas, optimistički program u ovom svetu krize predstavljen, prenosi Beta.

Na festivalu, koji se održava od 9. do 18. februara, biće u više programa prikazano 400 filmova, od kojih njih 18 konkuriše za Zlatnog medveda.

Direktor festivala Diter Koslik rekao je predstavljajući program da Berlinale neće izneveriti svoju reputaciju velikog angažovanog filmskog festivala i da će se truditi da baci malo svetlosti u svetu krize.

- Sklopili smo program dugometražnih filmova rukovođenih temama hrabrosti i optimizma koji su puni humora - rekao je Koslik.

Film o legendarnom džez gitaristi Đangu otvara Berlinale

On je rekao da kada počnu da rade na programu još se ne zna šta će se desiti u svetu, ali da izgleda "kao da su reditelji u stanju da predvide".

Ove godine festival, osnovan neposredno posle Drugog svetskog rata, ponovo pruža veliko mesto evropskom autorskom filmu s poljskom rediteljkom Agnješkom Holand, Nemcem Folkerom Šlendorfom, Fincem Akijem Kaurismakijem ili Rumunom Kalinom Peterom Necerom, dobitnikom Zlatnog medveda 2013. za film "Pozicija deteta".

Velike produkcije takođe će biti predstavljene, ali van konkurencije, među kojima "T2 Trainspotting" Britanca Denija Bojla, nastavak kultnog filma iz 1990, i "Logan", treći nastavak avanture Volverina, superheroja Iks-Mena (X-Men).

Film na koji se čekalo 20 godina: prvi trejler za Trejnspoting 2 (video)

Festival će otvoriti 9. februara francuski film "Đango" o džez gitaristi Đangu Rejnhartu režisera Etijena Komara, što će biti i svetska premijera filma.

Žirijem predsedava holandski reditelj Pol Ferhofen ("Basic Instinct", "RoboCop", "Ona" sa Izabelom Iper), a u žiriju će takođe biti američka glumica Magi Gilenhal i tuniška producentkinja Dora Bušura.

Sa francuske strane najviše očekivan film je ostvarenje u kome igraju Katrin Denev i Katrin Frot u dramskoj komediji "Sage femme" Martina Provoa. Među filmovima takođe u konkurenciji je film "The Party" Britanke Seli Poter sa glumcima Kristin Skot Tomas i Timotijem Spalom.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading