"Pasivno pušenje" otvara 32. sezonu Zvezdara teatra

Autor:

08.10.2016 12:51

Foto:

Foto:



Predstava "Pasivno pušenje" po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina, biće premijerno izvedena večeras u Zvezdara teatru, čime to pozorište započinje novu 32. sezonu.

Direktor Zvezdara teatra Dušan Kovačević je ranije na konferenciji za novinare objasnio da predstava pokazuje šta se događa kada Srbin pokuša da prenese sarmu preko granice sa Francuskom i kada u atmosferi straha od terorizma jedna pošiljka ćerki u Parzi preraste u skandal.

-Komad je nadrealna komedija, vrlo bliska drami, o strahu, paranoji, korupciji i svemu što prati ljude kada krenu na put i vide malo tamnoputog čoveka sa torbom, jer čovek koji nosi ranac i ima srpski pasoš, verovatno u rancu nosi nešto sumnjivo, istakao je Kovačević i dodao da je ta priča samo na prvi pogled komedija, a iza sebe nosi veliku zapitanost o slobodi.

Romčević je precizirao da je "Pasivno pušenje" komad o pokušaju Srbina da odgovori na ono što se od njega očekuje - "on pokušava da bude politički korektan, da bude postmoderan i terorista ako je potrebno, ali oni tamo ne mogu da se dogovore ko je pravi terorista, a ko su prijatelji".

U predstavi igraju Aleksandar Đurica, Radoslav Milenković, Mladen Andrejević i Marko Baćović. Kostimograf je Jelena Stokuća, scenograf Vesna Popović, dizajner Aleksandra Ilić, dizajner plakata i video spota Stevo Mandić, fotograf Nikola Vukelić.

Komentari. (0)

Loading