Odlazak tajnog agenta Soloa: preminuo glumac Robert Von

Autor:

11.11.2016 23:25

Foto:

Foto:



Američki glumac Robert Von, najpoznatiji po ulozi tajnog agenta Napoleona Soloa iz serije "The Man from U.N.C.L.E" iz 1964, napustio nas je u 83. godini života

Popularni glumac je preminuo od akutne leukemije, okružen porodicom i prijateljima u svom stanu u Njujorku, potvrdio je za BBC njegov menadžer Metju Salivan.

Von je poslednjih meseci išao na terapije protiv leukemije, ali mu se stanje pogoršalo pre nekoliko dana.

- Bio je sjajno ljudsko biće. Uživao sam svakoga dana u radu sa njim - izjavio je Salivan.

Von je osim po ulozi Napoleona Soloa ostao upamćen kao Li iz "Sedmorice veličanstvenih", Volter Čalmers iz filma "Bullit" u kojem mu je partner bio Stiv Mekvin, kao i po ulogama u serijama "Prevaranti" i "Coronation Street".

Iako u poznim godinama, Robert Von je bio aktivan do same smrti, a samo u ovoj godini je snimio dva filma - "The American Side" i "Gold Star".

Ovaj svestrani glumac koji je često igrao prevarante i negativce, a naša publika ga pamti i po ulozi u filmu "Veliki transport" Veljka Bulajića iz 1983. godine u kom je tumačio lik doktora Emila Kovača.

Dejvid Makalum, koji je sa Vonom glumio u "The Man from U.N.C.L.E" , rekao je da ga je vest o smrti kolege izuzetno pogodila.

- Robert i ja smo zajedno radili mnogo godina i gubitak njega je kao gubitak delića samog sebe. Moje najdublje saučešće Lindi i ostatku porodice - izjavio je Makalum za BBC.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading