Nemanja Radulović na proslavi 85. rođendana Kolarca

Autor:

27.01.2017 16:14

Foto:

Foto:



Nemanja Radulović nastupće na koncertu "Nemanja i prijatelji" 4. feburara u Kolarčevoj zadužbini, u okviru proslavljanja 85 godina Velike dvorane.

Proslavljeni violinista Nemanja Radulović (31) koji gradi izuzetno uspešnu međunarodnu karijeru, tradicionalno nastupa 4. februara na Dan Velike dvorane koja je svečano otvorena 1932.godine, piše Blic.

Jelica Sretenović: Volim mlade koji se ne mire s mediokritetskim merilima današnjice

Nemanja će na ovom koncertu nastupiti zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnicima i prijateljima sa kojima deli scenu- orkestrom Dabl Sens (Double Sens), violinistkinjom Tijanom Milošević (u Bahovom duplom koncertu), Majom Bogdanović na violončelu i pijanistkinjom Lor Favr Kan. Na programu su klavirska trija Rahmanjinova i Hajdna dok će u drugom delu koncerta biti izvedena odabrana dela J.S.Baha.

I ovaj i dodatni koncert 7.februara rasprodati su za jedno pre podne.

Da bi izašli u susret velikom broju zainteresovanih, u dogovoru sa izvođačima organizatori će postaviti i dodatna sedišta na pozornici.

Izuzetno popularan u našoj sredini, Nemanja uvek sa radošću prihvata poziv Kolarčeve zadužbine da nastupi u njihovoj organizaciji. Koncert koji su zajedno realizovali u Studenstkom parku 2015. godine proglašen je koncertom godine a tom spektaklu je prisustvovalo oko 5000 posetilaca.

Nemanja je rođen u Nišu, školovao se u Beogradu i Francuskoj. Svojim virtuoznim muziciranjem i avanturističkim programima osvaja svet klasične muzike.

Ima ekskluzivni ugovor sa diskografskom kućom Dojče gramofon, za koju je objavio tri kompakt diska. Poslednji, sa delima J.S. Baha niže uspehe jedan za drugim odličnim kritikama kao i prvim pozicijama na top listama najprodavanijih izdanja.

Komentari. (0)

Loading