"Na mlečnom putu" Emira Kusturice otvara 45. Fest

Autor:

11.01.2017 14:01

Foto:

Foto:



Film Emira Kusturice, "Na mlečnom putu" otvoriće 45. Fest koji će biti održan od 24. februara do 5. marta.

Priča o ljubavi i ratu rađena prema Kusturičinoj pripoveci „U zmijskom zagrljaju“, objavljenoj u knjizi „Sto jada“ sa Monikom Beluči, Slobodom Mićalović i samim Kusturicom u glavnim ulogama, svetsku premijeru imala je na 73. Filmskom festivalu u Veneciji gde je osvojio "Mladog zlatnog lava".

Pre beogradske premijere film će biti prikazan na predstojećem 10. Kustendorfu.

Kusturica: Kada sam pogledao snimak filma, shvatio sam da to nije trebalo da uradim

Rad na filmu trajao je tri godine, ekipa je sa prekidima snimala ukupno 50 nedelja, bilo je angažovano 5000 statista, izvedeno 800 eksplozija... Veliku pažnju u Andrićgradu izazivala je legendarna lepotica, Monika Beluči, koja tumači glavnu žensku ulogu. Uz nju uloge tumače i Sloboda Mićalović, Predrag Miki Manojlović, ali i sam Kusturica, koji je, premda već ima glumačkog iskustva, prvi put na sebe preuzeo i glavnu mušku ulogu.

Kusturica o tome zašto ne želi De Nira na Kustendorfu

Film je inspirisan Kusturičinim segmentom iz omnibusa "Razgovori sa Bogovima", koji je prikazan na 43. FEST-u. Priča je podeljena na tri dela i prati određene kritične periode u životu jednog čoveka i njegove zemlje- težak period rata, period procvata kada se zaljubljuje u ženu koja je spremna da žrtvuje sve za njega, i njegovi poslednji dani kada se osvrće na svoju turbulentnu prošlost.

-Ovo je priča o moralu, vjeri i uvjerenju, što je danas zaboravljena kategorija, izjavio je Kusturica.

Komentari. (0)

Loading