Metamorphosis: neobičan spoj flamenka i savremenog plesa

Autor:

06.09.2016 15:00

Foto:

Foto:



Metamorphosis je plesno-muzička predstava u kojoj je priča o sukobu i pomirenju tradicionalnog i modernog razvijana međusobnom saradnjom i razmenom iskustava plesača i koreografa iz različitih plesnih disciplina (savremeni ples i flamenko).

Metamorphosis nosi mističnu slutnju večne transcendentne borbe čiji odraz možemo primetiti u sopstvenoj individualnosti. Identitet savremenog čoveka prepoznaje kao nužno eklektičan.

Društvo guši čoveka i sputava razvoj individualnosti. Stečene navike pretvaraju se u automatizovane reakcije. Čovek postaje svoj vlastiti tamničar, vezuje samog sebe u okove automatizma, učaurava se. Savremeni čovek, međutim, želi slobodu i ne prihvata sputanost, on ne želi da bude u čauri, on želi da bude leptir. Ako prihvati nametnuto, ugušiće se. I zato kreće ka preobražaju. Iz te borbe i saznanja, iz tog preobražaja, autor uspeva da pronađe prostor za artikulaciju sopstvenog umetničkog izraza.

Predstava u koreografiji Saške Šašić, Natalije Fernandez, Davida Mazon Fijera i Mitja Obeda, održaće se 10. septembra u Mikser hausu u Beogradu i 11. septembra u novosadskoj Sinagogi.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading