"Meso“ na Filmskom festivalu u Montrealu

Autor:

14.08.2018 16:09

Foto:

Foto:



Film "Meso” producentske kuće "Bosonoga“ iz Banjaluke uvršten je u glavnu takmičarsku selekciju "World Competition" ovogodišnjeg Filmskog festivala u Montrealu od 23. avgusta do 3. septembra.

Објава коју дели Meso (@serija_meso) дана 3. Авг 2018. у 8:28 PDT

Međunarodni fimski festival u Montrealu održava se već 40 godina, a festivalski program obuhvata raznovrsne filmove sa svih kontinenata u pet takmičarskih programa, a jedan od glavnih ciljeva festivala je povezivanje različitih kultura kroz filmove.

Za film Meso scenario je napisao Nikola Pejaković Kolja, režiju potpisuje Saša Hajduković, a izvršni producent je "Bosonoga produkcija“.

Објава коју дели Meso (@serija_meso) дана 27. Јан 2018. у 8:52 PST

-Ovo je već sada najveći uspeh jednog lokalnog banjalučkog projekta i to je nešto na šta možemo biti ponosni. Vodimo se onom 'važno je učestvovati', ali smo svesni kvaliteta koji nosi Meso i bezvremenske poruke koja je razumljiva na svim jezicim. Za Meso će ovo biti i svetska premijera -rekla je Brana Janković, producentkinja filma i istoimene serije.

Објава коју дели Meso (@serija_meso) дана 24. Нов 2017. у 11:19 PST

Film Meso je, kako se navodi u saopštenju, sublimacija devet epizoda serije i "žestoka je, savremena i hrabra dramska priča, koja bez dlake na jeziku govori o tranzicionom periodu u maloj sredini“.

Glavne uloge tumače Igor Đorđević (Mirko) i Nikola Pejaković (Slavko), a pored njih igraju i Branko Janković, Vuk Kostić, Marija Pikić, Faketa Salihbegović-Avdagić, Nikolina Jelisavac, Ljubiša Savanović, Tomislav Trifunović, Stojan Matavulj i drugi.