Marion Kotijar zvezda ovogodišnjeg Kustendorfa

Autor:

29.11.2016 23:04

Foto:

Foto:



Francuska oskarovka Marion Kotijar (41) biće gošća jubilarnog “Kustendorfa” koji će biti održan od 16. do 21. januara 2017. godine na Mećavniku, prenosi "Blic".

- Dolaze Marion Kotijar, Končalovski, dva kineska reditelja... Radimo trenutno na spisku potencijalnih gostiju - otkrio je proslavljeni reditelj Kusturica.

Do sada su mnoge velike zvezde posetile Kustendorf. Između ostalih i Džim Džarmuš, Džoni Dep, Džang Jimou, Aleksej Balabanov, Monika Beluči, Nikita Mihalkov, Andrej Končalovski, Žak Odijar, Berenis Bežo, Paolo Sorentino... Spisku će se ove godine priključiti i Marion Kotijar.

Glumica Marion Kotijar, rođena je u Parizu 30. septembra 1975. godine i karijeru je započela sredinom devedesetih u francuskim ostvarenjima. Glumila je Lili Bertino u filmu “Taksi” Lika Besona a najpoznatija je po ulozi Edit Pjaf u filmu “Život u ružičastom”, za koju je 2008. nagrađena Oskarom.

Zanimljiva je priča da je glumica nakon snimanja filma bila opsednuta duhom slavne šansonjerke. Toliko se uživela u tu ulogu da je čak obrijala glavu i obrve da bi što više ličila na pevačicu pred kraj života. Ona je 2011. sa francuskim rediteljem Gijom Kane dobila dečaka kome je dala ime Marsel, u čast boksera Marsela Serdana, koji je bio velika ljubav Edit Pjaf.

Nakon porođaja je naglasila kako više ne može da se unese u ulogu kao ranije.

-Pre rođenja deteta, ceo moj život je bio posvećen mojim ulogama-, rekla je ona tada. Ipak, francuska glumica oborila je sve rekorde kada je povratak na posao posle porođaja u pitanju. Samo dve nedelje pošto je rodila Marsela, glumica se vratila svojim poslovnim obavezama.

Glumila je u kriminalističkoj drami “Državni neprijatelji” i mjuziklu “Devet“, koji joj je doneo nominaciju za Zlatni globus za najbolju glumicu u sporednoj ulozi. Potom je nastupila u filmovima “Početak” i “Uspon mračnog viteza Kristofera Nolana”.

Komentari. (0)

Loading