Mađarski film "O telu i duši" pobednik Berlinala

Autor:

18.02.2017 22:45

Foto:

Foto:



Mađarski film "On body and soul" ("O telu i duši") rediteljke Ildiko Enjedi, dobitnik je ovogodišnjeg Zlatnog medveda, saopšteno je večeras na završetku 67. Međunarodnog filmskog festivala "Berlinale".

Ovacije za Mirjanu Karanović i “Rekvijem za gospođu J.” na Berlinalu

Radi se o poetičnoj ljubavnoj priči, o muškarcu i ženi koji se žele ali ne uspevaju da komuniciraju, osim u snu koji dele, u kome se ona pojavljuje kao košuta a on kao jelen.

Srebrni medved i velika nagrada žirija dodeljena je filmu "Felisite" francusko-afričkog reditelja Alena Gomija.

Finac Aki Kaurismaki nagrađen je Srebrnim medvedom za najboljeg reditelja, za dramu o izbeglicama "The Other Side of Hope".

Za najbolju žensku ulogu nagrađena je južnokorejska glumica Kim Min-hi, a za najbolju mušku ulogu Austrijanac Georg Fridrih.

Kim Min-hi nagrađena je za ulogu u filmu svog sunarodnika Heng Sang-sua "On the Beach at Night Alone" a Georg Fridrih za ulogu u "Bright nights" gde tumači oca koji pokušava da uspostavi kontakt sa sinom tinejdžerom tokom puta u Norvešku.

Film Kaurismakija govori o susretu između sirijskog migranta koji je mimo svoje volje stigao u finsko sivilo i lokalnog vlasnika restorana razdvojenog od žene, alkoholičara koji mu pritiče u pomoć.

Komentari. (0)

Loading