Komad Elfride Jelinek na sceni "Madlenijanuma": Dve Danice kao dve Euridike (foto)

Autor:

26.10.2017 09:18

Foto:

Foto:



Komad "Senka - Euridika govori" nobelovke Elfride Jelinek u režiji Ivane Vujić sa Danicom Maksimović i Danicom Ristovski u glavnim ulogama, premijerno je sinoć izveden na sceni "Madlenijanuma".

Mnogostruko nagrađivani komad "Senka - Euridika govori" prva je premijera na sceni Madlenijanuma u jubilarnoj pozorišnoj sezoni, a za ovu dramu Jelinekova je dobila Nestorovu nagradu za najbolju dramu na nemačkom jeziku u 2016. godini.

Komad u kome su noseće uloge pripale dvema Danicama - Maksimović i Ristovski a koje se na sceni pojavljuju kao dve Euridike snažna je priča o savremenoj ženi i njenoj stalnoj borbi da duhovne vrednosti ostanu iznad materijalnih.

Dramaturg projekta je Slavenka Milovanović, scenograf Kosta Bunuševac, kostimograf Dušica Knežević, koreograf Barbara Milovanov i scenski govor dr Ljiljana Mrkić Popović.

Rediteljka Ivana Vujić

U tumačenju Ivane Vujić moderna Euridika ima više lica, te nju tumače istaknute glumice: Danica Maksimović (Euridika Senka) i Danica Ristovski (Euridika Telo).

Lazar Ristovski

Hor Euridika čine: Johanna Brummer, Lidija Cvetić, Ana Gliksman, Jovana Grujić, Vanja Halupa, Nina Pantović, Tamara Radovanović, Gorjana Stoiljković (viola). Orfeja tumači Kosta Bunuševac.

Milica Kralj

Premijera u zemunskom teatru okupila je brojna poznata imena iz sveta kulture i umetnosti.