Izložbom "Bogovi su pali na teme” otvorena galerija "Novembar"

Autor:

12.04.2018 11:57

Foto:

Foto:



Izložbom radova pod nazivom "Bogovi su pali na teme” autorke Ane Milenković, srpske umetnice koja živi i stvara u Londonu, u Beogradu je otvorena nova galerija "Novembar".

 

Iako je po vokaciji slikarka, Ana eksperimentiše i stvara u širokom spektru medija, od skulpture, fotografije, digitalnog kolaža, do printa. Dobitnica je Nagrade za kreativnu inovaciju iz Fonda "Miloš Bajić" 2012. godine u Beogradu, kao i "Clifford Chance Sculpture Award” 2015. i "Griffin Art Prize” 2016. godine u Londonu. Radove iz postavke "Bogovi su pali na teme" prvi put ima priliku da vidi domaća publika i to do 3. juna.

 

- Galerija Novembar želi da doprinese stvaranju novih znanja, kao i da stvori mogućnost za učenje u korist stručne i šire javnosti, zaposlenih i kolekcionara. Izložbeni program biće okrenut problemu višedecenijske emigracije umetnika iz Srbije. Mnogi od njih izgubili su kontakt sa lokalnom scenom i ne znaju kako da joj pristupe, dok postižu značajne rezultate i ugledne karijere širom sveta. Galerija će poslužiti kao konektor i posrednik, pozivajući te umetnike da izlažu i da se ponovo povežu sa lokalnom zajednicom, stavljajući ih u direktan kontakt sa domaćom publikom, stručnom i širom javnosti, ali i kolekcionarima i ljubiteljima umetnosti - rekla je povodom otvaranja galerije na beogradskom Vračaru, umetnička direktorka i kustoskinja Maja Kolarić.