Iz Berlina na FEST: Premijera Terzićevih "Šavova" pred domaćom publikom (foto)

Autor:

02.03.2019 16:16

Foto:

Foto:



Film "Šavovi" Miroslava Terzića, nagrađen na nedavno završenom Berlinskom filmskom festivalu premijerno je prikazan domaćoj publici sinoć u Kombank dvorani u Beogradu u okviru 47. Međunarodnog filmskog festivala Fest.

Film je nastao prema ispovesti beogradske krojačice, jedne od 500 majki, žrtava poznate afere krađe beba iz porodilišta, koju tumači Snežana Bogdanović, koju je publika na kraju premijere u nekoliko navrata pozdravila frenetičnim aplauzom.

U filmu su zapravo napravili poslednji čin njene potrage u koji su utkali mnogo elemenata iz njene 20.godišnje potrage za sinom.

Ostale uloge tumače Jovana Stojiljković, Marko Baćović, Pavle Čemerikić. Producenti filma su Uliks Fehmiu i Milena Trobozić Garfield, a scenario potpisuje Elma Tataragić.

Nakon uspeha na Berlinskom filmskom festivalu, film "Šavovi“ su u konkurenciji za nagradu Beogradski pobednik, a nakon Festa će od 14. marta biti na redovnom bioskopskom repertoaru.

Premijera Terzićevog filma privukla je veliki broj javnih ličnosti među kojima su bili Goran ŠušljikBisera Veletanlić, Radoš Bajić, Marija Perović, Peđa Bjelac, Ivan Ivanović, Nataša Ninković, Branko Rosić...