I to je moguće: Pravi fudbalski navijači na baletu (video)

Autor:

25.12.2016 22:31

Foto:

Foto:



Šta je sve moguće kada dva okorela navijača "Čelsija", Hari i Rob, krenu na put oktrivanja opere? Generalni direktor Opere Holand Park, Majkl Volpi, snimio je kratki film na tu temu, "Od fuce do Verdija" (From Footy to Verdi).

- Dve decenije me prijatelji, navijači "Čelsija", zezaju zbog posla koji radim, ali ima izuzetaka poput Adama, prodavca cveća na veliko koji je godinama redovan posetilac Opere Holand park i Nacionalne engleske opere. Pomislio sam da bi on bio dobar realizator ideje koja se dugo krčkala u mojoj glavi: da pronađem dva najzadrtija navijača i odvedem ih u operu, a sve to da snimim kamerom - ovako počinje Majkl Volpi svoje svedočanstvo o "projektu opera" za BBC, a prenosi Blic.

- Rob mi je deset godina govorio da nema šansi da ćete ga videti u operi, dok je Hari rekao da je suluda ideja ali da bi je isprobao.

Njihovo putovanje se završilo, a možda tek počelo na "Travijati" u Kraljevskoj operskoj kući.

On priznaje da su se tokom ovog neobičnog putovanja desile neke izuzetne promene i to ne samo kod "operski nepismenih" navijača.

Pre odlaska u pozorište dobili su ploče sa Verdijevom muzikom a zatim otišli na probu hora za "Lučiju od Lamermura".

- Kada je na horskoj probi 48 glasova počelo da peva "Oh, qual funesto avvenimento" bukvalno su se zakucali za sedišta. Mislim da su iskusili nešto što nisu ni znali da postoji. Hari je na kraju zatvorio vlažne oči, a Rob je bio zajapuren u licu i delovao je zapanjeno. Adam me je zanalački pogledao i smejao se - ponosno ističe Volpi i dodaje:

- Kada su, posle završene predstave, u foajeu pijuckali vino i strastveno ćaskali o utakmici sa Vest hemom iz 1981, izgleda da su potpuno prihvatili ideju da odlazak u operu nije ništa drugo do jedno prijatno veče provedeno u gradu - zaključuje Majkl Volpi.

Komentari. (0)

Loading