Hju Grant dobio nagradu za životno delo

Autor:

28.09.2016 15:14

Foto:

Foto:



Na Filmskom festivalu u Cirihu, koji traje od 22. septembra do 2. oktobra, počasnu nagradu za životno delo dobio je najpoznatiji britanski šarmer - glumac Hju Grant (56).

Junaku najpopularnijih romantičnih komedija kao što su "Četiri venčanja i sahrana", "Noting Hil", "Ustvari ljubav", "Plavooki Miki", "Devet meseci", serijala o Bridžit Džons i mnogih drugih, juče je uručena nagrada Zlatna ikona.

Grant je na 12. po redu Filmski festival u Cirihu došao sa devojkom, švedskom voditeljkom Anom Eberstajn.

Iako je njegov najnoviji film "Florens Foster Dženkins", u kome igra pored Meril Strip, naišao na izuzetno pozitivne kritike, glumac kao da je bio postiđen zbog ove nagrade. Na pres konferenciji povodom primljene nagrade, gotovo je aludirao da su Zlatnu ikonu dali pogrešnom čoveku.

Iako samo navikli da ga uglavnom viđamo u ulogama smušenih i simpatičnih momaka, rola u najnovijem ostvarenju Stivena Frirsa "Florens Foster Dženkins" je daleko mračnija.

Hju igra propalog glumca koji, osim što jedva sastavlja kraj sa krajem, ne poseduje ni talenat za glumu. Jedini izlaz mu je da se oženi gluvom ali imućnom naslednicom (Meril Strip), koja sanja o tome da postane operska pevačica.

- Naizgled, on se čini kao umiljat i vedar čovek, ali u realnosti, on je propali glumac koji je lišen talenta. Jedino što ga je uzdiglo na društvenoj lestvici jeste brak sa tom ženom - rekao je Grant na konferenciji za štampu.  - Uživao sam u ovoj roli čoveka koji nosi oklop - spolja je dobrica i veseljak, a zapravo je očajnik koji se grčevito drži svoje pozicije, jer je to jedino što ima u životu.

Ehm, excuse me? This one looks too cute ! ? // #HughGrant #MerylStreep #Florencefosterjenkins #hughgrantphotos

A photo posted by Hugh Grant (@hughgrantphotos) on Aug 8, 2016 at 4:24am PDT

Grant je otkrio posetiocima festivala, a preneo je  "The Hollywood reporter", da zapravo ne voli da gleda filmove u kojima glumi.

- Negde sam pročitao da mrzim sve svoje filmove. To nije istina, filmovi su najčešće sjajni. Sebe u njima prezirem. Uvek mislim "Oh, zeznuo si stvar". U suštini nikad nismo zadovoljni onim što uradimo. To je kao kad vam pripadne muka od sopstvenog glasa na telefonskoj sekretarici. A snimanje filmova je 50 puta gore.

Iako je najčešće glumio u romantičnim komedijama, Grant je izjavio da nije posebno naklonjen tom žanru.

- Jednostavno, ti filmovi su imali najbolji scenario od svega što mi je ponuđeno. 

Dodao je i da radije igra uloge loših momaka ili komplikovanih ličnosti, koje imaju više suštine i sadržaja, nego one u ljubavnim filmovima. Zatim je i dodao da je sada "previše star za uloge u romatničnim komedijama".

 

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading